Wednesday, March 7, 2012

Berbudi Pada Tanah (^_^)

Salam readers..
Hari ni Mimie nak story about Mini Kebun Mimie and family..
Actually kebun ni hasil usaha hubby Mimie..
(^_^)
Mimie ambil hasil untuk masak je..
Hehehe..

Kat Mini Kebun kami ada macam2 sayuran seperti:
1. Kacang bendi (dah petik semalam)
2. Peria Madu (Baru tumbuh sebiji)
3. Daun pandan
4. Kacang botol
5. Serai
6. Lada (tak keluar lagi)
7. Pokok Ubi

Mini kebun ni terletak kat belakang rumah Mimie..
Kat bahagian depan kami tanam pokok2 bunga and tanam rumput karpet..
Alhamdulillah..
Allah berikan kami rezeki rumah sendiri..

Ok..Ni hasil tanaman kami..

Kacang Bendi (^_^)

Amoi Tantek posing @ Mini Kebun
Hasil tanaman (^_^)
Hubby cabut rumpu liar (^_^)
 p/s: Happy
(^_^)

3 comments:

  1. bestnya...dok umah atas tanah.. ;) mcm2 leh buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..
      dulu duk kuartes tingkat 14 kt putrajaya..
      mmg blh buat apa xde tanah..
      Ni ade tanah boleh la bcucuk tanam.. hehe

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG