Monday, March 26, 2012

Gigi Batrisyia Ke 6

Salam semua..
Hari ni nak story mengenai gigi anak kesayangan Mimie..
Nur Batrisyia Zahra binti Tajul Ariffin..
Actually, Batrisyia dah berumur 1 tahun 4 bulan..
Gigi Batrisyia baru nak tumbuh setelah sekian lama..
Gigi yang ke 6..

Masa check up Batrisyia 14 bulan hari tu,
Mimie dan hubby check up gigi Batrisyia..
Cantik gigi Batrisyia..
Masa tu ada 5 batang je..
3 atas kat bahagian depan
dan 2 bawah di bahagian hadapan..

Then nurse tu pun cakap
"Lambat jugak gigi anak awak tumbuh"..
Aku pun terkezut la dengan statement tu..
Then nurse tu cakap,
"Tak pe.. Lambat tumbuh lagi lambat cabut. Gigi lagi kuat..."
Lega la dengar statement tu..
Batrisyia sangat suka berus gigi..
Dan sangat pandai berus gigi sendiri..
Comelnye anak mama ni..
(^____^)

So minggu lepas Batrisyia demam panas sangat..
Yang kesiannye pada Encik Hubby la..
Kena jaga Mimie dan Batrisyia coz
Anak dan Mama sama2 demam that time..
TQ Encik Hubby..


Mamam grapes!

 p/s: Semoga gigi anak Mama cantik, sihat dan kuat..
(^_^)

6 comments:

  1. gigi baby ni ada yg cepat tumbuh ada yg lambat biasa tu :)

    apapun semoga gigi batrisyia kuat&sihat :D

    salam kenal dari mamyharraz ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan mamyharraz..
      Yup.. Gigi anak sedara Mimie yang umur beza 2 bulan je dengan Batrisyia dah hampir penuh..
      Dah ade gigi geraham lagi..
      Batrisyia baru ada gigi depan..
      Hehehe

      Delete
  2. good story n nice blog :) keep it up

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG