Monday, April 30, 2012

Baju Raye (^o^)

Hai readers..
Mood kerja down.. Maybe ramai kawan2 cuti coz sambung dengan cuti Hari Pekerja esok. Esok cuti. Bestnye..

Kalau tengok pada tajuk ni awalnye nak raya kan? kan?. Puasa dah abis ganti ke belum?? (Soalan cepu emas) Huhu. Alhamdulillah puasa tahun lepas Mimie sudah ganti dengan jayanya.. (^_^)

Bila tengok balik kalender kat atas meja ni, kita dah nak masuk pertengahan bulan Jamadilakhir. Maknanya dah tak lama bulan Rejab, kemudian Syaaban then Ramadhan menjelang. Cepatnya masa berlalu. Baju raya tak cari lagi. Patut la dah ada kawan2 yang busy nak cari kain untuk baju raya (takut tempahan menjahit baju tutup). Mimie pulak macam mana..???

Alhamdulillah Mama Mimie pandai jahit baju. So takde la risau sangat nak hantar tempahan baju raya ni. Cuma Encik Hubby la nak kena hantar kain kat tukang jahit baju melayu (Mama Mimie takde skill nak jahit baju melayu.. hehe). Nampaknya kena sibuk2 cari baju raya la ni..

Tahun lepas tema purple. Sedondon kami tiga beranak (Excited sebab 1st time beraya bersama anak). Tahun ni tak tau la warna apa. Encik Hubby sangat2 cerewet dalam pemilihan kain. Keluar masuk kedai la nak cari kain yang memenuhi citarasa suami tercinta ni.. Tahun lepas kain sekayu dengan hubby. Cuma baju Mimie dan Batrisyia buat jahitan manik by my mum and Kak Long. So takde la kosong macam baju melayu. Hehehe. Tahun ni tak tau la nak sama kosong or nak cari warna and corak seakan-akan warna kain baju melayu Encik Hubby. Mood raya tu tak sampai lagi. Tapi harus beli kain raya dalam masa terdekat supaya takde last minute preparation..

Esok pulak Encik Hubby dah rancang agenda untuk memenuhi hari cuti kami. Encik Hubby nak ajak pergi Nilai 3. Lama betul tak datang sini. Agenda esok nak cari aksesori hiasan rumah. Tambahan pulak nak siapkan mini library untuk anak kami. Dah lama tertangguh untuk deco mini library si kecil ni. Bahan2 buku cukup lengkap. Termasuk la kerusi meja yang kami beli dari IKEA. Cuma takde rak buku yang sesuai untuk letak buku2 si manja ni. Ok la readers.. Papai (^_^)


2 comments:

  1. tahun ni, mood raya nan-ado sbb may b bersalin raya ke-2 @ ke-3, x pon tgh sarat da masa tu he3....

    xcited tunggu new baby keluar ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnye..
      pose penuh tahun ni ek..
      Mimie dulu masa mengandung 1st baby alhamdulillah dapat pose penuh.
      Take care tau..

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG