Tuesday, April 24, 2012

Bil Utiliti (^_^)

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,

Alhamdulillah. Pagi yang penuh rahmat dari Allah SWT. Mimie bangun seawal 5 pagi (hari2 bangun awal mcm ni) dan menyediakan sarapan untuk Encik Hubby dan anakanda tercinta. Menu pagi ni Nasi Goreng Seafood (stok udang XXL banyak lagi... Haha).

Pastu solat subuh berjemaah dengan Encik Hubby.Sebelum pergi kerja tu of coz la kena mintak izin dan kebenaran dari suami. Al-maklum la masing2 dengan kereta masing2 ke tempat kerja yang berlainan tempat. Encik Hubby cakap, die dengar ceramah dari seorang ustaz. Apabila isteri hendak ke tempat kerja, mesti minta IZIN dari suami. Encik Hubby cakap memang la semua suami izinkan. samala dengan Encik Hubby. Tapi lebih manis bila bersalaman dan suami mengucup dahi, si isteri mesti cakap, "Sayang minta izin ke tempat kerja ye abang..". Jom isteri2 praktikkannya.. (^_^)

Opss.. Panjangnye Intro pagi ni.. Hehe. Mimie nak story pasal bil air rumah. Berapa agak2nya bil air readers semua ek? Mimie since pindah ke rumah sendiri start Januari 2012 tak pernah bayar bil air. Bil selalunya RM0.00. Maybe penggunaan kurang dari RM20.00. That's why la free tiap2 bulan. Thank you to SYABAS. (^_^).

Bil Air (^_^)

Bil elektrik rumah tak pernah cecah RM30.00. Bulan ni je rm25.05. Sebelum ni RM22.00-25.00. Takkan lebih. Maybe kami sekeluarga mengamalkan penjimatan elektrik dan air. Selamatkan Bumi Kita.. Ewaaahhh..
(^_^)

Bil Elektrik (^_^)




Papai (>_<)

6 comments:

  1. same!! bil air n api rumah za pon range dia mcm tu gak..bil air yg paling best..xpenah kene bayar langsung..hehehheeh..asik RM 0.00 jer.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronokkan air free ni.. Haha
      Guna tak bayar.
      Sedangkan banyak jgk guna air.
      Untuk membasuh, memasak dan siram mini garden kitaorg.
      Bila tgk bil just RM6.00 bawah RM20.00. Sebab tu jadi RM 0.00.

      Delete
  2. bil air mmg x bayor... free...

    bil api tu... hu3 dalam RM50 ke bawah... ok la kot he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok la tu..
      Bil air dah free..
      Hehe.
      Bil letrik ni lg banyak kita guna.
      nak gosok baju, basuh baju, TV, radio, lampu, kipas, aircond.
      Macam2 kan..
      (^_^)

      Delete
  3. wahhh best nyeee freeee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua benda FOC mmg teramat best.. (^_^)

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG