Sunday, April 15, 2012

Jade Bracelet (^_^)

Thank you Encik Hubby!!!
My first word to my sweet husband
(^______^)
Mimie dah lama mengidam nak beli jade bracelet ni..
Hari ni baru tercapai hasrat di hati..
Masa bujang dulu pernah ada satu..
Tapi bila berpindah randah masa anak dara dulu,
Gelang Jade Mimie hilang..
Tapi takpe..
Hari ni dapat gelang jade terbaru dari Encik Hubby..
Weeeeeee........

Petang tadi Encik Hubby bawa jalan2..
Pastu Encik Hubby belikan jade ni..
Alahai.. Sweetnye sayang..
Love you so much dear..

Ingat nak beli untuk amoi cantek Mama ni..
Sape lagi kalau bukan si comel anak dara tersayang..
Batrisyia..
Tapi Batrisyia ni pakai je gelang kejap pastu nak buang..
Tak nak pakai..
Takpe la..
Next time bila tiba masa Mama belikan untuk anak Mama ye..

Kenapa Mimie minat sangat dengan jade ni???
Moyang Mimie adalah Chinese,
Kawin Atok Mama Mimie..
Pastu dapat nenek Mimie..
Nenek kawin dengan Atok Mimie dapat Mama Mimie..
Mama Mimie kahwin dengan Abah dapat Mimie..
(Salasilah famili la pulak.. hehe)
That's why la Mimie ni minat dengan masakan chinese and aksesori chinese ni..
Kawan2 pun ramai chinese..
Hahaha

Nak kongsi sikit la rahsia jade ni..
Mana tau mommy2 and reader berminat dengan jade ni..

Jade dikatakan dapat membantu seseorang untuk relax dan bijaksana.
Disebut sebagai batu dengan keseimbangan yang sangat baik,
 menolong seseorang untuk menyelaraskan fikiran dan tindakan
serta mengatasi kekurangan praktis cara berfikir.

Beberapa khasiat pemakainya adalah untuk membaiki aura diri, kecantikan.
Bagi masyarakat Cina,
batu ini dipercayai ada kuasa Feng Shui iaitu mempunyai kuasa Qi Positif yang baik bagi tubuh badan.
Tubuh badan memerlukan keseimbangan.
Adalah dipercayai Jade ini berupaya memberi keseimbangan positif pada tubuh badan.

Jade adalah intisari dari cinta, dihargai sebagai batu yang istimewa.
Dipercayai bahwa beberapa rahsia kebajikan akan menyerap ke dalam tubuh.

Walaubagaimanapun,
Semua tu datang dari Allah SWT..
Namun tak salah jika kita beriktiar ke arah kebaikan
Tapi jangan sampai terpesong akidah ye kawan2..
(^_^)


My Jade (^_^)
Gift from Encik Hubby (^___^)


P/s: Bulan Mei ni Encik Hubby nak bawa Mimie and Batrisyia ke USS Singapore!!!
I Like! Like! Like!

7 comments:

  1. ala tun...jom la gi USS sama2...
    tapi ak nak gi end of 2012...
    sb nk tunggu cuti sekolah panjang...
    nak bawak adik ipar ak join gak...
    kalau kami gi ber3 je mmg start kete zoom je jawabnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg Tajul bz dgn Parlimen..
      Bulan depan free sikit..
      Ini pun on the spot punye program..
      Takpe..
      Aku gi dulu..
      Nanti ade masa hujung tahun boleh gi lagi..
      Hahahaha
      Amacam?
      Bleh x cam gitu??
      (^_^)

      Delete
  2. wahhh jeles nya nk pgi USS!! hehe...ari tu xsmpt pn pgi...nnti klu smpat akak bjalan la kt marina bay ke, pulau sentosa ke ok? have fun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hohoho..
      Nak bawa si comel Batrisyia jalan2..
      (^___^)
      Akak rasa satu hari abis masa kat USS je kot..
      Amik 1 day pass..
      hehe

      Delete
    2. wahh..best2...nnti amik gmbr byk2 yep...hepi holiday sblm batrisyia dpt adik kn? amin... (~__^)

      Delete
  3. ada dpt adiah gelang jade ni masa beli rantai 2tahun lepas tp xreti nak pakai... elok kotak barang perhiasan yg pakai he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke..
      Pakai sebagai perhiasan pun boleh..
      hehe
      Salam perkenalan..

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG