Thursday, April 12, 2012

PLANNING FOR 2ND CHILDREN

Assalamualaikum my readers and mommy blogger..
Hari ni Mimie nak story about our planning children..

Memandangkan Batrisyia dah berumur 17 bulan sekarang..
My hubby and Mimie tengah planning for our 2nd baby..
Hopefully dipermudahkan..
Aminnnn...
(Nurul Akma, Azlina Zainal and Nik Syahida meh join tambah anak..)
(^________^)

Sebelum ni Mimie menggunakan perancang..
Mimie menggunakan suntikan 3 bulan sekali..
Mimie tak ambil pil sebab Mimie ni culas makan ubat..
Hahahaha

Suntikan ni menambahkan berat badan Mimie jugak..
Tapi nasib baik tak kembang semangkuk.. hehe
Baju2 kurung masa anak dara dulu still boleh pakai..

But i try to reduce my weight lagi..
Bukan ape, bak kata Encik hubby..
"Jaga badan untuk kesihatan sayang, nanti kesian kat baby tak selesa bergerak coz lemak banyak.."
Haahahaha
Tergelak Mimie dengan statement hubby ni..

Actually hubby Mimie tak kisah pun about fizikal ni..
Yang penting isteri die sihat..
Agree with my hubby..
Kalau dah gemuk macam2 penyakit datang..
Mula la ade kencing manis, darah tinggi..
Cegah sebelum kena walaupun Mimie takde keturunan darah tinggi and kencing manis..
Kalau dah kena nak jaga lagi susah..

Lagipun since anak dara lagi Mimie mementingkan kesihatan..
Aktif dengan sukan dan joging..
Kadang2 main badminton dengan Encik Hubby..
Batrisyia jadi pengadil.. hahaha
Kalau dah malas sangat sukan, Mimie akan sauna..
Sauna sendiri kat rumah..
Hubby cakap kalau tak pakai sauna yang beli mahal2 tu,
Encik Hubby nak bungkus simpan kat stor..
Hahaha
No.. No.. No..
Itulah alat pembakar lemak kesayangan Mimie..
Dah nak masuk 2 tahun dah alat sauna ni..
Tapi nampak macam baru coz jarang guna..
Masa awal2 dulu je rajin guna..
Hahahaha

Yang penting cantik untuk suami..
Takde la orang cakap dah kawin tak reti nak jaga badan..
Kesihatan paling diutamakan..
Itu yang penting..

Ok readers.
Jumpa lagi..
(^_^)

Latest Photo from us (^_^)

8 comments:

  1. Wah..berkobar2 azam tuh...gud luck2!

    Ak belum dpt lagi la...c-sect ni kena jarak2kan kelahiran...lgpon ekonomi blm stabil pas beli umah...savings pon dh byk guna, so kena stabilkan tu sume dulu...

    All the best my fren! moga niat murni diberkati Allah...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Na..
      InsyaALLAH..
      Semoga bertambah2 rezeki kita sekeluarga..
      Aminnn..

      Delete
  2. gud luck...
    actually ak x planning nak tmbh or xnak tmbh...
    ada rezeki ada...
    ak pnh makan pil sekali je masa awal2 period after pantang tu...
    pastu ak dah x kuasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Ma..
      InsyaAllah if ade rezeki sama2 kita tambah anak2..
      Anak2 ni rezeki..
      Semoga Allah permudahkan segala urusan..
      Aminnn..

      Delete
  3. heheh good luck..me, lambat lagi lah nkk tambah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Mommy Farah..
      ur baby sgt cute..
      Takpe..
      Ade rezei nanti tambah ye..
      Salam perkenalan..

      Delete
  4. bestnyer buleh planning2...nory nk dpt sorg baby pon susah...huhu...sedih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe nory..
      Kak ipar Mimie 4 tahun kawin baru dapat anak.
      Pastu anak die tak sampai setahun tapi dah mengandung lagi..
      Rezeki Allah..

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG