Wednesday, April 25, 2012

Thank You Allah for New Salary (^_^)

Assalamulaikum..
Selamat pagi semua..

Pagi yang sangat2 ceria. Alhamdulillah. Happy sangat2 hari ni. Gaji baru dah masuk. Sekali dengan tunggakan dari bulan Januari. (^_^). Kenaikan tahunan je tak dapat lagi. Takpe la. Nanti dapat back dated jugak. Hehe. Masyukkk...! Mak cik kayo.. Hahaha (Excited.. huhu).

Bila tengok gaji baru ni, Alhamdulillah. Sangat2 cukup untuk Mimie. Tambahan pulak income side dari Encik Hubby (Oh.. Encik Hubby pun dengan gaji baru, so kena up sikit pocket money sayang bulan ni ye.. hehehe). Hubby jangan marah tau. Gaji Mimie more higher dari gaji Encik PTD Gred 44 ni.. Opsss.. Kantoi lak terlebih gaji dari Encik Hubby (Beza sikit je sebab Mimie ada elaun khas). Tapi orang kata, bukan Mimie kata la kan>>> PTD ni cepat naik pangkat. Rezeki orang PTD kan. (^_^)

Perancangan Mimie untuk gaji baru ni; Bila gaji dah masuk, pertama2 sekali asingkan duit untuk zakat pendapatan (keberkatan bagi pendapatan sekeluarga). Kedua bagi Mama dan Abah Mimie untuk berkat duit gaji baru ni kepada orang tua kita. Ketiga simpan kat Tabung Haji Mimie dan Tabung Haji Batrisyia. Then nak simpan kat ASB. Baki lagi simpan sebab no planning untuk spend duit ni.(^_^)

Apa2 pun. Alhamdulillah atas rezeki yang Allah berikan kepada kami sekeluarga. My BFF nak mintak belanja bulan ni boleh je..Especially untuk Cik Piqah and Adik Zameer ye.. (^_^)


13 comments:

  1. semua senyum ceria je pagi ni..dlm pada kita hepi dgn gaji baru ni...eloklah berzakat n sedekah pada yg memerlukan.Dr mlm td akak dok berkira2 dah dgn gaji baru ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira kak jgn tak kira.
      Bayar zakat, hidup berkat.
      (^_^)

      Delete
  2. TAhniah.. Tahniah... pas ni bolehlah open d table utk makan2 ya.. BAgusnya perancangan gaji tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dear.
      Boleh2. No problem..
      (^_^)

      Delete
  3. best je org nak banja ni...
    rezeki xleh tolak ni...
    hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok2...set the date! hahaa...teruja jap! kot2 la dpt blnja dr org krjr gomen, ak pon dpt badi tuk keje gomen gak nnt :)

      Delete
    2. boleh kwn2..
      kena set dgn nik jgk.
      rindu betul ngan nik..
      nnt gather2 sama2 dgn hubby n anak msg2..
      (^___^)

      Delete
  4. duit tunggakan da settlekan 1 hutang yg liat bebenor nak abes bayar... legaaaa wpon x dpt belanja utk diri sendiri yeayyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgs2..
      kenaikan 13% ade lg kan.. hehe

      Delete
  5. alhamdulillah...rezeki, rezeki ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..
      rezeki org gomen..
      (^_-)

      Delete
  6. kan.. alhamdullilah
    dpt pertambahan gaji yg boleh tahan lumayannya
    sgt kena masanya
    marilah kita bekerja lebih dedikasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.
      tahniah kpd semua kakitangan gomen..
      tingkat kualiti dan produktiviti keje kita bersama..

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG