Friday, May 11, 2012

Botol Philips Avent Batrisyia yang ke 4 dan 5

Hello frenz..

Semalam Mimie terima satu bungkusan. Excited yang amat. Huhu. Hari Rabu (2 hari lepas), Mimie order Philips Avent: PES Feeding Bottle (260ml/9oz) - 2 bottles (BPA FREE) dari Nuriz. Aish! Lama betul tak shopping online ni. This year ni la 1st time (jimat masa dan tenaga. Just click mana berkenan and bayar online payment terus..

Last year bukan main lagi shopping online baju2, busha, leging untuk Batrisyia. Bila Batrisyia dah makin membesar ni, shopping kat kedai je (ukur terus pada badan anak). Yang best sangat2 tu Hari Rabu order, semalam (Khamis) barang dah sampai. Memang syok sangat.


Yeah! Sampai barang anak Mama


Batrisyia buka present die (^_^)

Philips Avent: PES Feeding Bottle (260ml/9oz)


Batrisyia masa mula2 lahir, kami suami isteri ni menggunakan botol susu kaca untuk anak kami. Tapi sejak umur Batrisyia 8 bulan kami tukar kepada Philips Avent Bottle ni. Bukan apa, semakin besar ni risau if botol tu dicampaknya kang pecah. That's why la tukar kepada botol BPA free ni.


Selain tu, Mimie order Philips Avent: Thermal Bag. Beg ni boleh tahan kesuaman susu selama 4 jam. So amat sesuai untuk di bawa travel. Beg ni muat 2 botol susu dalam satu masa. 


Philips Avent: Thermal Bag

Nak bawa travel next week to Singapore (^_^)

Puteri mama yang comel ni.. (^_^)


Niat di hati ada satu lagi barang nak amik dengan Nuriz ni. Nak beli Philips Avent 3 in 1 Steriliser or Philips Avent Microwave Steriliser Starter Set. Conpius! Rasa2 macam nak amik Philips Avent 3 in 1 Steriliser.


Philips Avent 3 in 1 Steriliser

Philips Avent Microwave Steriliser Starter Set



6 comments:

  1. salam kenal :)
    saya pon cadang nak tukar ke botol susu kaca. tengok kat isetan siap ada cover supaya kalau jatuh tak pecah.
    kalau pakai avent ni, puting pon avent yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan.
      yup. puting pun avent sbb die beso kan. hehe.
      ade jenis sy tgk botol kaca dengan cover colour2ful. tapi since anak dah semakin membesar ni takut nak amik risiko kalau dicampaknye kuat2. huhu

      Delete
  2. Ahaa...sama lagi cm botol Zameer..nnt time gathering, diorg confius botol sape...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. nanti jumpa masa amir kawin nnt mesti compius.

      Delete
  3. tapi tak silap ila ada botol kaca yg luar dia cover dgn plastik so baling pun tak pecah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan.
      Yes. Mmg ade botol kaca dengan cover.
      Masa anak baru lahir je Mimie guna.
      Hehe..

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG