Monday, May 7, 2012

Hujan Oh Hujan

Morning readers...!

Alhamdulillah hujan di pagi hari. Hujan Rahmat. Hari ni sangat2 liat nak bangun pagi. Dah set alarm jam 5.15 pagi. Tapi disebabkan hujan yang lebat mencurah2 di luar membuatkan mata berat nak buka. Tambahan pulak tidur dalam kehangatan pelukan suami tercinta. Lagi la malas nak bangun. Lepas tutup alarm Mimie sambung balik tido. Syoknye tido time hujan ni.

Tetiba suami kejutkan tido Mimie. "Ayang tak nak bangun lagi?" Sambil gosok2 mata tengok jam kat dinding. Pukul 5.30 pagi. Maybe Encik Hubby ni pelik wife die tak bangun lagi (biasa bangun pukul 5 pagi). So Mimie pun bangun mandi dan bersiap2 untuk solat subuh berjemaah dengan suami. Anakanda tercinta masih lagi tido dalam balutan selimut (jeles tengok Batrisyia tido se-nyenyak2nye..).

Selepas solat subuh bersama suami, Mimie mintak izin ke tempat kerja seperti biasa. Alahai Isnin. Patut la ramai yang bagi istilah Monday Blues (Its so boring to get up, get ready and go to work after such a nice peaceful weekend). Drive dalam hujan lebat ni sangat2 berhati2. Berpinor mata dengan lampu kereta dari arah bertentangan plus hujan yang semakin lebat. Sampai di ofis aircond pulak kuat. Sejuknye.. Ni pun dah ada tanda2 nak kena flu. Adoi.. Jangan! Jangan! Banyak program dan agenda yang dirancang sepanjang bulan Mei ni. Tak mau ada yang tertangguh.

Ok la. Nak gi breakfast dulu dengan geng opis ni. Tak sempat nak buat breakfast pagi ni (Sorry hubby, Anje tak sempat nak buat breakfast pagi ni).

To readers, nanti Mimie continue story lagi k. Papai..

Teruja sangat bulan Mei ni.. Hope semua dipermudahkan Allah. Aminnn..(>_<)

My opis (^_^)

5 comments:

  1. tu ler.. mmg ujan , tp kalau mlm2 tetap berpeluh2 ke psl ngndg huuhhuhuhu ..


    salam kenalannnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan.
      Mimie dulu masa mengandung pun berpeluh malam2.
      Tapi selalu jugak krem masa mengandung dulu ms tgh tido. hehe
      take care urself n baby k.

      Delete
  2. akak! USS sgt best!! ada masa akak inbod la sya kt fb, leh bg tips sbb akak kn bwk anak... weee... (~__^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke..
      Wah.. Bila nak upload pic?
      Jeles2..
      Akak insyaALLAH minggu depan if takde aral.
      Hope semuanya berjalan lancar..
      Aaminnn
      (^___^)

      Delete
    2. pics smua dlm kamera spupu, sya mls nk bwk kamera, tgh tnggu pics dr dia la neh, xsbar gak nk upload, hehe...
      amin....nnti sya pm kt fb akak ye..

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG