Thursday, May 24, 2012

USS SINGAPORE ~~PART TWO~~

Salam semua,

Sorry lambat sikit update USS Singapore Part 2 ni. Ramai mommy tunggu tips nak bawa anak2 jalan2 sana kan. Sowiee sgt2 coz lewat sikit update. hehe..

Okay.. Kita sambung balik tentang USS Singapore ni. Sebelum ni Mimie update around Hollywood, Madagascar dan Far Far Away (Big castle).

After lunch kami bergerak ke The Lost World. Kat sini Batrisyia la yang paling2 seronok sekali. Mana taknye dapat main air. Semua orang tengok keletah si kecil ni. Sampai ada foreigner yang beriya-iya nak capture gambar Batrisyia. Sampai Batrisyia guling2 taknak gambar die disnap dengan orang yang die tak kenal.

Seronok tengok Batrisyia happy sangat2!!!

Aksi2 si kecil

Gembira sangat2..!!

The Lost World

Lepas puas dengan dinosur2 kat Jurassic Park ni, kami bergerak ke Egypt. Banyak ukiran batu besar2. Surau terletak kat kawasan sini. Cuma yang sedih, sebesar2 tempat ni, surau boleh muat 5 orang je solat dalam satu masa. siap laga2 montot. Memang sedih la. Beratur nak amik tempat untuk solat. Tapi tak kisah la. Janji tanggungjawab sebagai hamba mesti dilaksanakan.

Egypt best..!

Lepas solat kami ke ruang Sci-Fi City. Kat sini ada roller coaster. Huh..! Best giler. Yang paling best kat sini TRANSFORMER..!!! Mesti naik tau. Memang tak boleh nak cakap tahap best die. Tapi if ade anak kecik macam Mimie ni tak boleh bawa masuk. Die ada tahap ketinggian untuk masuk ke dalam ni. So, Mimie dan Encik Hubby bergilir masuk untuk jaga si comel kami. Mula2 Encik Hubby masuk, pastu baru Mimie masuk pulak.

Transformer sangat mengujakan!

Mama, saya tak cukup tinggi nak masuk tgk transformer
Sampai KL pun tak abis minum lagi. Kekeke

Last sekali kami ke New York Town. Masa ni ada perarakan icon2 Universal Studio. Time ni Batrisyia dah tido kali ke berapa ntah. Hehe..

Perarakan icon2 USS Singapore

Amoi Tantek kepenatan

Pastu lebih kurang jam 0830 malam kami naik train ke Beach station. Kat sini bas pick up kitaorang lebih kurang jam 0915 malam. Lepas tu kami tak balik lagi.. huhu

Lepas naik bas, kami terus ke Sky Park Marina Bay.. Cantik betul panorama waktu malam. Tengok Singa keluarkan air dari mulut.. hehe.. Pastu yang nampak kagum, ada satu bangunan yang nampak macam kapal besar terletak atas bangunan tu. Masa ni dah malam sangat. Batrisyia pun dah tido. so tak posing2. Encik Hubby just snap gambar. Lebih kurang 1130 malam baru kami meninggalkan Singapore dan terus pulang ke Kuala Lumpur.

Hubby snap gambar malam tu (^_^)

Memang trip yang memenatkan. Tapi kami semua sangat2 seronok dan enjoy. Next year nak Vacation abroad lagi if ade rezeki. Aminnn...

4 comments:

  1. seronoknyer...

    owhhh bley mandi2 yer kat sana? pastu tukar la baju basah tu ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh Lia.
      Tapi budak kecik sesuai la mandi kat telur dinosur ni. hehe.
      Kalau mak budak mandi pelik sikit sebab tempat die antara food court n pintu masuk jurassic park.
      Ramai orang lalu lalang sini.
      Mak budak boleh main air kat dalam jurassic park.

      Delete
    2. Lupa satu lagi.
      Baju basah boleh keringkan kat tempat khas untuk keringkan badan dan baju.
      Macam mesin kita boleh masuk.
      tapi kena bayar berapa dollar ntah.
      hehe

      Delete
  2. akak main 2-2 roller coaster x?
    bestla dpt pgi marina bay mlm2, sya xsmpat pgi time mlm, cantik...
    mesin keringkan baju tu SGD5 klu xsalah, ktorg cam nk guna lps kuar jurassic park tu, tp cam mahal la pulak...so biarkan je kering sndiri...

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG