Monday, May 21, 2012

USS Singapore ~~Part One~~

Salam semua..

USS Singapore

USS Singapore! Best! Best! Best!

1st sekali Mimie nak ucap terima kasih banyak2 to Encik Hubby coz bawa Mimie dan anakanda ke USS Singapore. Memang enjoy sangat2. Kami bertolak jam 1200 tgh malam. So sampai Gelang Patah lebih kurang jam 0630 pagi. Lepas solat Subuh dan breakfast kat R&R Gelang Patah, kami bertolak ke Imigresen lebih kurang jam 0830 pagi.

Urusan Imigresen di Malaysia memang takde masalah. Tapi nak masuk Singapore leceh sikit. Tak sesempoi masuk Indonesia or Thailand. Nak masuk Singapore memang ketat sikit. Even nasi ayam pun tak boleh masuk. Pelik kan? Tapi nak masuk ke negara orang mesti la ikut rule dieorang. Kalau ade hubby yang merokok (Hubby Mimie tak merokok) make sure rokok tu dah buka dan dah hisap walaupun sebatang sebab kalau rokok tak buka lagi dieorang akan kenakan cukai.

Kami masuk Singapore lebih kurang jam 1000 pagi. Kami naik bas terus ke USS Singapore. Kami stay dalam Universal Studio Singapore ni sampai 0830 malam. Lama kan..?? Sebab best sangat tau. Perkara pertama masa masuk USS, make sure you all amik pamplet dulu. Ia memudahkan perjalanan dan perancangan semasa dalam USS.

We're Far Away~~

OMG...!!! Shrek 4D is the best!

Yang best dalam USS ni, kami tengok Shrek 4D. Memang best giler. Siap ade effect air percik ke muka dan kerusi bergerak seperti menunggang kuda. Sebelum masuk dalam panggung Shrek 4D, Batrisyia nak je pakai cermin mata 4D. Bila masuk dalam tengok pergerakan shrek and ghost, Batrisyia takut dan tak nak pakai cermin mata 4D. Sekejap duk atas riba Mimie, sekejap duk atas riba Encik Hubby. Hai anakanda ku ni..

Our lunch~~
Lepas tonton Shrek 4D, kami lunch kat restoran depan panggung Shrek ni. Make sure tengok restoran dalam pamplet yang ada tanda halal. Memudahkan you all nak makan tanpa ragu2 okay.
 
Aksi si cilik (^_^)


Here we are~~
Hepi~

Ni baru part one. Nanti Mimie update lagi. Banyak lagi nak story. Just wait okay. (^_^)




16 comments:

  1. best nyer...

    ntah2 tembung dgn husband lia yg p uss last friday... he3

    ReplyDelete
  2. yeke..?
    Mimie n family bertolak on friday.
    seronok sgt.

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak tau sb ingt nk pegi hjg thn ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best..
      tak rugi dtg..
      enjoy sgt2..
      selamat bercuti ye..

      Delete
  4. Replies
    1. yup..
      sgt2 seronok.
      nnt Mimie update story lagi..

      Delete
  5. wah bestnya... bila la dapat pergi sana..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama Irfan..
      Nanti bawa la Irfan jalan2..
      Seronok sgt..
      hehe

      Delete
  6. baru ni nak join sepupu suami.. Tapi tak jadi pula.. Mmg best dia kata tgk 3d. Tapi dia tgk cerita star wars... Bilalah nak sampai ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummi Iman.
      Skrg byk package murah ke USS.
      Stay 1 night kat Johor pastu ke Singapore 1 day dgn bus yang disediakan.

      Delete
  7. yes! shrek 4D sgt best!! batrisyia xtakut plak ke kerusi bgegar dgn kena air tu? part plg geli bila rasa cm labah2 kt kaki kn? akak msuk kt transformer x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Batrisyia mmg takut.
      tapi tak nangis. c
      uma tekup muka kat dada akak je.
      haha
      transformer of coz la akak masuk.
      nnt akak upload citer transformer.
      mmg best!

      Delete
    2. donkey live smpat tgk x?
      ok la tu xnangis, caya la batrisyia!!
      baekla! will wait for next entry.. (~__^)

      Delete
    3. sebelah shrek tu kan..
      nnt akak upload ye..

      Delete
  8. dear bole x cerita kos dia & prsuder..aritu ingt nk pg tp x jd sbb kos tinggi..ujung taun ingt nak try pg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mimie pergi by package yang student dari UTM Skudai anjurkan.
      Dieorang yang incharge semua ni.
      Mimie just paid RM260.00 untuk Mimie dan suami.
      Batrisyia free sebab bawah 4 tahun.
      RM260.00 termasuk transport pergi balik KL-SG-KL + Ticket USS.

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG