Wednesday, June 27, 2012

Batrisyia Mewarna

Salam blogger..

Semalam Batrisyia belajar mewarna di sekolah. Walaupun si kecil ni baru berusia 1 tahun 7 bulan tapi bila duduk kat nursery sudah diberi pendedahan awal kepada pembelajaran.

Seronok sangat Mama tengok hasil karya anak Mama ni. Karya anak Mama yang paling cantik buat Mama dan Ayah. Nanti Mama bagi present pensel warna dan buku warna. Hehehe

Tersenyum Mimie masa mula2 tengok lukisan ni. (^_^)

Sebelum ni Batrisyia suka ambil pen dari pencil case Mama dan conteng buku study Mama. Hahaha.. (^_^). Anak yang pintar. Mama dan Ayah sayang Batrisyia..

P/s: Hobi terbaru Batrisyia semenjak ada library ni adalah membaca. Mama yang bacakan sambil kena buat aksi2 sambil bercerita. Batrisyia sangat seronok dan tiru aksi Mama semula. Anak Pintar..

12 comments:

  1. ok la tunjuk aksi seni kat kertas...
    ni hasil seni atas kusyen ngan lantai umah...
    lom sampai tahap dinding lg ni....
    lps ni ak tak tau la...
    huhhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..
      minda tengah berkembang Ma..
      layan kan jer..

      Delete
    2. skg mmg pantang jumpa pen or pensel...
      siap la berconteng, x kira tempat...
      ak memang dah ready untuk tgk hasil kreatif kat dinding...
      nanti dia besar, ak suh dia cat balik dinding yg dia conteng tu...hahahha...
      skg kita biarkan dulu...adat ada anak tgh membesar...

      Delete
    3. tau xpe.
      buku2 study aku tak boleh letak suka2 sekarang.
      nanti pandai je buka pencil case ak pastu melakar ilham di atas buku tu..
      haha

      Delete
  2. semalam kat taska, Cik D wat aktiviti mewarna ngan water color kat semua kids....juz bg water color kat tangan utk diorg cop2 kat kertas...sgt kreatif aktiviti cmtu, even of cos la comot semua baju diorang, tp aktiviti cmtu merangsang minda budak2...masuk taska nmpk kertas hasil seni diorg kat dinding...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari guru hari tu pun ade cop tangan Batrisyia kat kertas beramai2..
      comel letak kat dinding taska.
      haha..

      Delete
  3. semoga batrisya membesar dengan cemerlang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn...
      InsyaALLAH..
      TQ untie..

      Delete
  4. kena frame kan ni akak...smpan baik2..
    nanti dia besar blh tnjuk kat dia, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak simpan kat mini library..
      nanti besar batrisyia boleh tengok..
      hehe

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG