Tuesday, June 12, 2012

Suri Rumah Sepenuh Masa

Salam blogger n readers,

Sepanjang minggu ni Mimie mengambil cuti seminggu. So seminggu ni Mimie jadi full time housewife. Hehehe..

Seronok duk kat rumah ni. Boleh lari sekejap dari mengadap kerja2 kat ofis. Agenda sepanjang 2 hari ni seperti biasa bangun seawal pagi. Menyediakan breakfast untuk Mimie dan anakanda tercinta. Suami Mimie breakfast kat Parlimen. Since Parlimen dah bersidang ni, bz memanjang la jawabnye suami tercinta ni. Cuti pun susah. Tapi suami apply jugak cuti untuk kami sekeluarga bercuti dalam minggu ni. Tak sabar rasanya..

Agenda hari ni pagi2 lagi si kecil dah ajak jalan. So Mimie pun bawa berjalan keliling perumahan sambil hirup udara pagi. Pastu singgah playground dekat dengan rumah ni. Nyaman sungguh cuaca pagi. Memang la nyaman. Seawal 7 pagi dah berjalan. Hehehe..

Pastu jap lagi ingat nak ke Pasar Borong Selangor. Teringin nak masak seafood. Nak cari ketam dan sotong. Udang dah banyak dalam peti ais beli kat Tesco. Udang Tesco saiz XXL sekilo Rm15.90. Rasa macam hari ni nak masak ketam masak lemak cili api. Nanti nak call hubby mintak izin ke pasar.

Okay la. Nak teman si kecil ni tengok upin dan ipin. Layannn...

P/s: seronoknye cuti macam ni selalu. Kekeke (>_<)

12 comments:

  1. pasar borong selangor, my fav place beli barang basah/dapur.

    dah masak ketam last week. murah beli kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..
      Pasar borong selangor ni banyak pilihan.
      Barang pun fresh..
      Sebab tu suka.
      Dulu ms duk kuartes putrajaya selalu dtg sini.
      Tapi since pindah rumah sendiri kat area sepang ni jarang dah datang pasar borong.
      Hehehe

      Delete
  2. Bestnya duduk umah dengan anak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tersangat2 best..
      Harap masa lambat berlalu..
      Hehe

      Delete
  3. bestnya..teringat ms cuti bsalin 3 bulan..mmg heaven..hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt2 seronok kan cuti duk umah dgn famili..
      Hehe

      Delete
    2. mmg best duk rumah ni...layan kerenah anak2...

      salam, tengs drop my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

      Delete
    3. Salam perkenalan wahida..
      Seronok duk rumah ni..
      Heheehe

      Delete
  4. wah jadik tak masak ketam?

    ReplyDelete
  5. Bila bekerja mmg seronok bila dapat cuti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok sangat cuti ni.. hehe

      Delete
  6. tak jadik.
    suami ajak Mimie pergi pasar this weekand.
    katanya nak pergi sama2.
    nnt dah masak ketam tu Mimie upload story kt sini. hehehe

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG