Friday, July 6, 2012

Sorry.. I Bukan Kaki Make Up

Teringat masa Mimie cuci rambut di satu saloon cina di pekan Kluang. Masa ni ada kerja kat area sini. Auntie cina ni sangat2 ramah. Memang best cuci rambut kat saloon dia. Yang best tu cuci rambut siap urut area tengkuk Mimie.

Masa urut bahagian leher Auntie tu siap cakap "U punye leher manyak tegang. Mesti mahu kurang tengok komputer". Memang betul la autie. Saya punyer kerja banyak mengadap komputer. Tapi memang ringan kepala lepas auntie tu cuci rambut sambil urut2 kepala.

Auntie tu cakap lagi.. "U punye skin muka manyak cantik.." Fuh..!! Bangga tahap gaban time ni. Perasan jek.. Kekeke.. Auntie nak korek rahsia Mimie pakai produk ape agaknya lah kan.. Mimie pun cakap kat auntie ni "Saya tak make up la auntie".. Kawan chinese Mimie pun senyum je masa auntie tu cakap pasal skin muka Mimie. Auntie tu tanya "U pakai apa dekat U punya muka..?"

Mimie cakap kat auntie ni Mimie pakai 3 jenis barang je kat muka ni. Krim muka, compact powder dan lip balm. Auntie ni macam tak caya la pulak. Kui.. Kui.. Kui..

Ye auntie.. Saya tak tipu.. Nak tau ke produk ape Mimie pakai? Yela.. Mimie share kat sini.. Kantoi rahsia skin Mimie. Mimie pakai krim kecantikan safi Rania Gold. Memang dari dulu lagi produk safi ni sesuai dengan kulit muka Mimie. Since zaman sekolah menengah produk ni menjadi teman setia Mimie. Biar la ade produk mahal tahap gaban pun kalau tak sesuai tak guna jugak. Buat rosak kulit je kan...

Lepas pakai krim Mimie pakai bedak Revlon Beyond Natural. Last sekali sapu lip balm jenama lip ice kat bibir. Haa.. Kalau malas sangat pakai bedak baby yang Batrisyia punye je.. Huhuhu.. Alhamadulillah atas anugerah Allah ini.. (^_^)

Mimie just cuci muka je. Pencuci muka pun guna pencuci muka Safi Rania Gold. Yang lain-lain Mimie memang tak pakai. Takut la nak cuba letak macam-macam kat muka. 


Latest photo masa vacation @ morib


Notakakitangan: Kadang-kadang tu pergi Hypermarket ade je nak promote suruh pakai produk dieorang walaupun kita takde masalah skin.. Hurrmmm...

16 comments:

  1. sama la kita..saya pun guna safi dr sekolah2 lg,dah tua2 ni guna safi rania gold la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..
      nampak sangat dh tua kita sekarang kan..
      dulu masa sekolah pakai krim safi warna hijau tu.
      sekarang ni umur dah makin meningkat kena la tukar pakai safi rania gold..

      Delete
  2. jeles tgk kulit muka mimie yang putih bersih tu... betul laaa kan...produk mahal pun tak semestinya sesuai ngn kulit kita kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ FnF..
      Betul tu..
      Produk mahal tak semestinya sesuai untuk semua.
      Lagipun Mimie jenis takut mencuba untuk produk2 untuk muka ni.

      Delete
  3. same here...

    lia lg la sempoi... cuci muka jer, x pakai apa ha3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lia..
      Kalau dah malas giler baru tak pakai apa2 kat muka..
      paling sempoi pun pakai bedak J&J Batrisyia..
      kekeke..

      Delete
  4. saya pon sempoi je. cuci muka and pakai compact powder je..lip balm gak.
    tapi muka menggerutu

    ReplyDelete
    Replies
    1. izla..
      xpe.. janji hati baik..
      lagipun mesti ade kelebihan lain tentang izla kan..
      hehe

      Delete
  5. Cunnye kulit muke k.mimie, jeles tengok :-)

    ReplyDelete
  6. saya pon jarang make up.... step yg mimie pki pon sama cam saya...fyi, anis pon pki krim safi rania....huhu.... sama la kita.....

    ReplyDelete
  7. simple je kan..
    mudah dan cepat..
    kekeke..

    ReplyDelete
  8. Dah pecah rahsia muka bseri2 ye....
    Nak tgur gak time tgk gmbr akak kt morib tu
    Shinning gtu!
    Dlman akak cantik sbb tu tpancar di wajah
    Gittuuuwww... Hehe...

    ReplyDelete
  9. xmakeup pon dah cantekk...xper...

    makneng follow sini
    jom follow makneng

    ReplyDelete
  10. TQ makneng..
    dah follow..
    salam perkenalan..

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG