Tuesday, August 7, 2012

Terima Kasih Cinta (^_^)

Mood happy yang teramat sesangat.. Of coz la hepi sangat-sangat.. Sebab.... Mr. Tajul setuju beraya di Pahang tahun ni. Sepatutnya turn kali ni beraya di Terengganu rumah famili Mr. Tajul sebab tahun lepas dah beraya di Pahang rumah sebelah keluarga Mimie. Tapi atas godaan seorang isteri kepada encik suami, akhirnya.. Mr. Tajul setuju untuk beraya di rumah famili Mimie dahulu sebelum beraya ke rumah famili Mr. Tajul.

Reason yang membuatkan Mr. Tajul setuju nak beraya di Pahang adalah disebabkan adik Mimie yang bekerja sebagai polis tu 1st time dapat cuti raya. Since dapat kerja polis adik lelaki Mimie ni tak pernah dapat cuti raya. Biasa la.. Dah la polis. Bujang pulak tu.. Memang susah la nak dapat cuti raya kan.. So tahun ni semua berkumpul kecuali Mimie. Disebabkan nak berkumpul satu keluarga, teknik menggoda Mr. Tajul akhirnya membuahkan hasil yang baik.. Kekeke.. (Apa ntah aku melalut ni. Mood hepi terlebih-lebih..) Alhamdulillah.. Mr. Tajul setuju beraya di Kuantan..

Apa2 pun tak kisah beraya di mana-mana sahaja asalkan beraya bersama suami dan anakanda tercinta. Sebab Mimie dari kecil lagi memang beraya dengan abah dan mama Mimie dan adik beradik. Tak pernah seumur hidup pun Mama balik kampung beraya dengan anak2 atas alasan abah ada urusan kerja. Mesti balik sama2 satu famili dengan bergilir-gilir kampung abah dan mama setiap tahun. Mimie pun nak buat macam tu la. Taknak la beraya takde suami. Biar la tak balik kampung dari meninggalkan suami beraya sambil bekerja sorang-sorang. At least bila suami balik kerja, Mimie boleh terpacak menanti suami tercinta. Takde la suami balik dari kerja tengok rumah kosong takde isteri dengan anak. Ishh... Tak sampai hati la..

So.. Hope perkara tu tak terjadi. Sebab kerja Mr. Tajul tak memerlukan bekerja di hari cuti. Untung badan.. So boleh beraya setiap tahun bersama.. Alhamdulillah. Terima kasih Allah.. Muah..!!! Cayang hubby..

Batrisyia dan Mama (^___^)

11 comments:

  1. uhuhuuh... bagusnya... alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. Allene..
    Ngelat turn raya tahun ni..
    Hehehe
    Alhamdulillah dapat suami memahami..
    (^___^)

    ReplyDelete
  3. gumbiranya dapat balik kampung...
    sedeyy la kita yg tak dpt balik ni,
    nasib mmg duduk dgn mak ayah...kalau tak meraung pagi raya...hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungnye duk dgn famili..
      hari2 jumpa mak ayah kan..

      Delete
  4. hihi mimie guna teknik menggoda yer....mujurla en hubby bertolak ansur kan.....alhamdullilah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah mummycha..
      en.hubby Mimie mmg boleh di bawa berbincang..
      sebab tu kalau ada prob senang settle..
      hehehe..

      Delete
  5. Wah mesti Batrisyia dapat banyak duit raye dr uncle polis nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emma..
      Untungnye jd budak kecik kan..

      Delete
  6. samalah..terpaksa ubah sikit turn beraya sebab nak sama turn dengan adik beradik yg lain balik kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn izla..
      jarang dapat kumpul ramai2 since dh bekerja semua..
      so time raya salah satu cara berkumpul adik beradik.

      Delete
  7. Alhmdlh dpt suami yg memahami ;)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG