Thursday, September 6, 2012

3D 2N Cameron Highland ~~ Part 1

Alhamdulillah...

Wishlist tahun 2012 telah complete dengan percutian di Cameron Highland pada 02.09.2012 sehingga 04.09.2012. Seronok pergi waktu bukan cuti sekolah ni. Tak bersesak2 dengan ramai orang. Perjalanan dan percutian pun berjalan lancar dengan izin Allah SWT.

Mimie dan keluarga menginap di Jasmine Hotel. Hotel ni terletak betul2 di tengah2 pekan Brinchang. So aktviti malam untuk ke pasar dan kedai2 souvenir pun mudah dengan berjalan kaki. Kedai makan pun dekat dan banyak pilihan.

Mimie nak kongsi pengalaman ke ladang teh boh di sungai palas boh plantation. Nak pergi sini kena 'fit'. Mana taknya.. Kena memanjat bukit ladang teh untuk ke kilang yang terletak di atas ladang teh ni. Batrisyia..??? Takkan la si kecil ni nak memanjat bukit. Kesian anak mama ni. Mimie yang dukung sampai naik atas. Ayah pulak...??? Ayah amik gambar sebab Mama "fit" lagi dari ayah. Hehehe... (Jangan mare ye Mr. Tajul cayang..)

Sini ada gambar di sepanjang ladang teh boh sungai palas.. (^___^)




Mama dan Batrisyia
Our blissful's family..
From Mr. Tajul (^__^)
Anak dan Ayah
Breakfast with sweet daughter
Beli tea.. Hehehe
TQ hubby (^_^)
Sedap vanilla tea ni.. Tak sia2 beli..

(^__^)

17 comments:

  1. saya hari tu pegi kat bharat teh tu je..x sempat nak ke kilang boh ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe mama aryan..
      Next time akak boleh dtg sini..
      nyaman je..

      Delete
  2. ak pernah jalan kaki dari puncak brinchang turun susur ladang tea ni then berjalan sampai ke kawasan pasar malam brinchang tu...
    seriously ak rindu gila nak naik brinchang again...
    panjat menara kat atas puncak...cantik sgt ciptaan tuhan...
    dulu ms student hiking la, last pergi ngan pareh naik kereta smpai puncak...
    next time nak bawak anak2 plak naik puncak brinchang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak2? Mcm piqah nak dapat adik je ni.. huhu..
      Aminnn...
      Seronok bawa anak jalan2 kat sini..
      Batrisyia paling suka waktu pagi..
      Batrisyia akan cakap 'laarrriiiiii...'
      Then abis pekan brinchang tu nak berlari..
      hehe..

      Delete
    2. Zatun, ko mesti lum jumpa Kema lagi raya ni kan...so, sape nk wat umah terbuka raya dulu ni antara kita ber3...kang berebut hari plak...ak InsyaAllah next week, on saturday...pape nnt ak confirm korg blk ea... :)

      Delete
    3. dah jumpa na...tapi mesti zatun tak baca blog ak ni...sb tu dia tak tanya ak apa2...
      ak just tunggu dia tanya je...ak ni bukan reti nak announce kat org...

      Delete
    4. Kenapa ak terlepas membaca entry itu..
      Kenapa kema tak bgtau ak ms jumpa raya hr tu..
      Takpe la..
      Ak merajuk la dgn korang...
      Tak mau cakap...
      (apa2 tahniah kawan... Serius ak jeles.. Hahaha)
      Nak jugakkkk....!

      Delete
    5. ak tak tau nak cakap macamana...
      sb mmg ak tak reti nak gtau macamana...
      mak ak pon ak tak bgtau sendiri...
      dia tgk ak dia tanya...
      kalau tak smpai sudah ak wat diam...
      xyah ngajuk r...
      nak ngajuk wat apa...
      nnt ada la rezeki ko tu...slow n steady,
      semua tuhan dah tetapkan untuk kita...

      Delete
    6. Hahaa...xpyh la nk jeles Tun...rezeki masing2...ak pon tgh risau ni klau2 'terskip' turn ko plak...dh beberapa hari terlewat nih...huhuuu...

      Delete
    7. Hehe...
      Takpe kwn2..
      Korang dulu la ye..
      InsyaAllah rezeki ak akan menyusur.. Hehe..
      Jaga diri baik2 tau..

      Delete
  3. Ya Allah.... Seronok nyer tgk pcutian mimie 3 beranak...

    Ch mmh best kalau time x sesak... Aman jer kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok sgt lia..
      org pun tak ramai dan tak sesak..
      hehe

      Delete
  4. Salam kengkawan..korg ber3 je ke?amboi2..mn nk campak aku ni..mntang2 aku duk Seremban..jauh la ek..uhuk..uhuk..na kalau nk tmbah ank, bg can kt aku lu..br ko ngn zatun..nnti sbya ngn ank kedua kema..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berusaha nieq..
      hehehe..

      Delete
    2. nik mcm ada gud news je...
      share2 la ngan kwn2 kat sini ye...

      Delete
    3. Ok Nik, ak pon blm sedia sbnrnya...huhuuu

      Delete
  5. emm..nk share gud news la tuk bff..alhamdulillah..tahun dpn insyaAllah kami bertiga..tp kema dulu la duenye..aku punye lmbt 2 bln..berkat doa dr bff..time ksih sgt ;)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG