Monday, October 1, 2012

Double Line (^_^)

Double line.....????

Haaa.. Ni bukan kes kena saman memotong di garisan berkembar.. Hehehe.. Sebenarnya kalau sebelum ni semua ada baca tentang HATI BERBUNGA-BUNGA sebab perancangan berjalan dengan kehendak dan izin Allah..

Hari ini 1  Oktober 2012 bersamaan bulan baru dan entry pertama di bulan ini dalam blog kesayangan Mimie. Sempena entry pertama ni Mimie nak kongsi berita gembira bersama teman2 blog dan mommy2 blogger semua.

Kalau yang mengikuti blog Mimie sebelum ni, Mimie ada post tentang PLANNING FOR 2ND CHILDREN. InsyaAllah tahun hadapan ahli keluarga kami akan bertambah.. Batrisyia akan dapat adik..

Masa Mimie tunjukkan pregnant test ni double line, Mr. Tajul sangat2 gembira. Alhamdulillah.. Mr. Tajul sujud syukur. Teringat masa dapat berita gembira mengandungkan Batrisyia dulu pun Mr. Tajul sujud syukur juga..

Test ni di ambil 3 minggu lepas. Tapi kami hold dulu untuk beritahu kepada kaum keluarga. Al-maklumlah di awal kehamilan kena banyak berjaga. So, last week kami inform pada keluarga kami. Macam2 nasihat yang Mimie terima.

Pesanan Mama buat anakanda ni,
Alhamdulillah tambah cucu lagi.. Jaga diri.. Hati-hati buat kerja.. Jaga pemakanan..

Pesanan Ummie buat menantu ni,
Alhamdulillah.. Jaga diri, hati-hati.. Jangan angkat benda2 berat.. Jaga makan dan kesihatan..

Pesanan Mama dan Ummie tak banyak beza. Yang penting nasihat menjaga diri di awal kehamilan itu penting. Mr. Tajul pun bukan main sensitif dengan tindak tanduk Mimie. Sayang kena makan ini, kena makan itu, kena minum susu, jangan lupa amik folic asid hari-hari, jangan lupa letak bantal dalam car seat semasa memandu, jangan pandu laju2.. jangan itu, jangan ini.. Alahai suamiku ini.. Excited sangat nak timang anak lagi yer..

InsyaAllah abang.. Sayang ingat pesan abang. Tahun depan insyaAllah teman sayang dalam labour room sekali lagi untuk sama-sama menyambut cahaya mata kita ye.. Aminnn...


13 comments:

  1. tahniah! sukanya dgr ramai yg preggy ni. ayu nk je preggy lagi tp nk tnggu si adik besar sikit. take care yer.

    ReplyDelete
  2. Da dpt agak da msa entry akak sblm ni sbb smua wishlist akak da tcpai msti plan nk dpt baby plak neh...
    Happy for u sis... Batrisyia pn da tnjuk tnda2 nk jd akak kn? (suka baby)... Take care ye! ;)

    ReplyDelete
  3. tahniah sis.. semoga segalanya dipermudahkan Allah...

    ReplyDelete
  4. Congrate dear...jaga diri leklok yer...Batrisyia mmg layak dpt adik dh pon, dia dh nmpk independent...mak ak suka Batrisyia, aritu time dtg umah ak kan dia manja sgt ngan mak ak...hehe

    ReplyDelete
  5. tahniah mimi.... bagus planning awak ni..:D batriyia pun da besar... :)

    ReplyDelete
  6. tahniah...bakal menambah orang baru...

    ReplyDelete
  7. athniah mimie :) jaga diri lelok ye..

    ReplyDelete
  8. salam kenal, tahniah..doa kan saya pulak ye...:)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG