Wednesday, October 3, 2012

Kerja Shift....??? (T_T)

Salam blogger and reader..

Kerja shift???

Dah macam kerja kilang je bunyi die kan... Tapi ni bukan kerja kilang tau.. Ni kerja gomen. Tapi sebab event yang besar gedabak ni menyebabkan ada pegawai yang kena bekerja pagi, petang dan malam.

Dari segi pembahagian tugas Mimie kena duty malam sepanjang minggu ni.. 7 malam sampai 7 pagi (12 jam).. Boleh bayang tak di awal kehamilan kena mengharungi kerja malam.. Ceh.. Orang lain mengandung yang keje shift selama ni rilek je..

Sebenarnya Mimie tak pernah kerja shift. Event suami pun bukan kerja shift. Maklumlah dua-dua kerja berpendapatan tetap dan berpencen kan. So memang rasa lain sangat. Bila sorang pergi kerja sorang baru balik kerja. Bila sorang baru balik kerja, sorang baru pergi pulak.. Sedihkan...??? Sebenarnya Mimie lagi sedih sebab tak dapat peluk bantal bucuk Mimie tiap malam (Mr. Tajul cayang).. Isk.. Isk..

Cepat la minggu ni berlalu.. Next week Mimie nak cuti seminggu.. Papai...


No comments:

Post a Comment

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG