Monday, November 19, 2012

1st Check Up untuk Adik Batrisyia

(^_^)


Alhamdulillah....

Seminggu bercuti memang banyak Mimie nak kongsi perjalanan kami sekeluarga.. Sebelum cuti hari tu Mimie ada check up dan buka buku pink untuk adik kepada Batrisyia. Tak sempat nak upload story coz busy menyiapkan tugas sebelum bercuti panjang.

Mimie buka buku ni sebab hari tu Mimie tak sihat. So doktor kat klinik Putrajaya ni tanya bila awak nak buka buku ni? So Mimie pun buka la buku mengandung ni. Lama-lama sangat tak bagus pulak kan.. Excited nak tau perkembangan bayi dalam perut ni.. Hehehe..

Terima kasih kepada Mr. Tajul coz sudi menemani isteri buka buku  hari tu. Masa Batrisyia dulu pun Mr. Tajul teman juga.. Banyak sangat prosedurnya.. Ada Mr. Tajul ni boleh sembang2 sementara menunggu check up.. Ambil darah.. Sample Urine.. Berat badan.. History family.. Macam2 la..

Alhamdulillah Mimie takde history family darah tinggi and kencing manis.. Tak history keguguran.. Bersalin normal sebelum ni.. Buku pink Batrisyia tahun lepas pun tag putih sampai bersalin. Hope kali ni pun bertambah baik keadaan sepanjang mengandung anak kedua ni..

Sebenarnya banyak Mimie nak share sepanjang percutian kami selama seminggu.. Banyak tempat kami lawat sekitar Pahang dan Terengganu.. Nanti sambung lagi.. Papai...


4 comments:

  1. yeah.. da ada buku pink.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..
      tulah..
      bermula lawatan ke klinik setiap bulan..

      Delete
  2. Tahniah dah buat buku pink ...

    ReplyDelete
  3. camne ayu leh tak perasan entry ni.. ada baca pasal post mimie yg nak 2nd child.. rupanya dah ada yer.. tahniah mimie.. jaga diri bebaik tau.. :)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG