Friday, December 14, 2012

14 Disember 2008~2012

Hari ni......

Genap 4 tahun tarikh pertunangan bersama suami tercinta. Alhamdulillah... Pertunangan atas restu kedua orang tua kami akhirnya kami diijabkablkan sebagai suami isteri yang sah pada tahun 2009. Walaupun detik pertunangan berlalu dengan pelbagai dugaan tetapi dengan izin Allah akhirnya jodoh kami berpanjangan sehingga kini.. Terima kasih Ya Allah.. Hamba bersyukur kepadaMu..

Bajet Tunang dulu memang besau jugak.. Saje nak mengimbau gambar dan bajet tunang.. Hahaha

  1. Baju Tunang (Beli kain pakej kat JAKEL). Asalnya nak warna kuning. Last2 terpandang warna oren peach ni terus tak mau tengok warna lain.. Hubby I agree je time tu.. Hahaha
  2. Fotographer import dari Kuantan. Nasib ada kawan kojer photographer. Dapat diskaun sikit.. Hehehe..
  3. Makan Minum majlis masak sendiri.. (Ni Mama, Abah, Sedara Mara dan Jiran tetangga yang masak)
  4. Pelamin (Create sendiri.. Kebetulan sliding door umah semi D abah ni panjang. Terus jadi backdrop..) Kuikuikui..
  5. Cincin Tunang beli kat Poh Kong SOGO KL. Time ni ada offer diamond ring. Siap test dengan alat penguji diamond. Memang sah batu diamond.(Size 14)
  6. Cincin risik My mother in law belikan. (Saiz 15) Longgar masa sarung cincin hahaha. But it sweet and nice.. hihihihi...

Rombongan dan hantaran meminang dari abang

Hantaran Mimie untuk bakal tunang
(on that time la)

Mini pelamin create by own design

Perbincangan sebelum terikat ikatan pertunangan

Saat cincin disarungkan.. Nervous giiler.. Huhu

Restu Mama dan Abah.. Cayang Mama Abah

Bersama famili abang

Kawan2 yang memeriahkan majlis

Saudara mara yang turut hadir

Outdoor session hehehe

Akhirnya kami ditunangkan Hehehe

5 comments:

  1. Alhamdulillah...tahniah..sweet gbr outdoor tunang..saya dlu tak tunang..sebab jauh..so sekali jln terus nikah+tunang...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..
      TQ..
      Yang penting kita semua bahagia kan..

      Delete
  2. Replies
    1. Hehe..
      Sesaje je mengimbau nostalgia..

      Delete
  3. sweet je pelamin tu..akak dulu takde tunang2 pun..

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG