Thursday, January 10, 2013

5D 4N Bandung, Indonesia~~~

Alhamdulillah....

Wishlist pertama tahun 2013 telah tertunai akhirnya... Tercapai juga hajat Mimie untuk bawa Mama dan Abah Mimie travel ke Bandung.. Next time boleh bawa ummie (MIL) pulak. Hehehe... InsyaAllah... Tak rugi melabur untuk orang tua kita.. Mereka gembira, Mimie lagi gembira.. Huhuhu..

Kami pergi menaiki Air Asia. Air asia direct ke Bandung. Kalau naik MAS kena turun Jakarta coz takde ke Bandung. Lagipun Air Asia buat promosi kan.. Buat apa nak bazir2 bayar tiket mahal kalau ade tiket murah.. Hahaha...

Semua urusan ke Bandung Mimie yang settle. Mr. Tajul serahkan bulat2 pada Mimie untuk settlekan penginapan dan transport sepanjang percutian kali ni. Dekat 2 bulan jugak la nak survey Penginapan dan dapatkan supir di Bandung ni. Alhamdulillah.. Puas hati dapat Supir yang sangat2 baik dan hotel yang dekat dengan pasar baru Bandung. Sampai 3 kali pergi Pasar Baru Bandung.. Hameeekk ko.. Mau tak abis riban-riban RM kat Bandung.

Mimie dan family stay kat Favebraga Hotel di Braga Citywalk. Nak makan pun tak susah coz banyak mall dan kedai makan dekat dengan hotel ni. Jarak ke Pasar Baru dalam 1km je.. Tak jauh la. Tapi kami ni memang dah bayar supir untuk 5 hari so guna supir je la kan.. Hehehe..

Antara barang-barang yang kitaorang beli ni banyak telekung sembahyang untuk family in law dan kawan2. Beli kain pasang untuk kenduri kahwin adik lelaki Mimie dan adik ipar Mimie. Semua kahwin tahun ni.. Termasuk la ade kawan order kain untuk kenduri adik die jugak. Mau tak berabis duit.. Tapi puas hati sangat2.. Sebab Mimie dapat kain pasang sulam riben dengan kain pasang bunga rose timbul fesyen baru bentuk S tu.. Memang murah sangat2... Puas hati beli. Mr. Tajul pulak shopping kasut kulit, jaket, cincin, baju2 (Boleh tahan hubby I ni shopping kali ni.. Hahaha). Batrisyia pulak dengan barangan Hello Kitty.. Bag, bantal, baju2, kasut sampai 2 pasang (Pengsan Mama coz anakandaku sangat suka shopping kasut.. Pantang masuk kedai kasut semua nak test.. Adoiyai... Ikut sape la tu yerkk...????? Hahaha) Untuk baby dalam perut ni kami beli tilam baby set sekali kelambu. Memang murah giler2.. Sampai kena tahan Kastam coz tanya apa  dalam kotak besar. Bila cakap tilam baby terus dieorang lepas. Selamat tau.. Coz kitaorang pergi bawa satu beg tarik tapi balik tambahan 5 kotak. Dasyat betulll...

Ok. la.. Malas nak tulis panjang2.. Enjoy our picture sepanjang vacation kalil ni.. Weeeeeee.....!!!!!!

Here we goooo....!!!!

Part of my family (^_^)

Sampai2 je terus cari makan.. Nasi Padang

Penginapan kami (^_^)

Shopink time..!!!

Tangkuban Perahu

Aksi si cilik (^_^)

Sweet Potato~~ Batrisyia

Nasi Padang lagi~~~

Heritage

Shopink lagik...

Massage time (^_^)

Last shopink~~ Bye2 Bandung

Next time nak gi Vietnam pulak.. Tunggu baby kuar dulu la... Hehehe...

5 comments:

  1. wah..best nye..mmg slu dgr dr kwn2 yg dah penah gi sana..brg2 sana mmg sgt2 murah...

    ReplyDelete
  2. Alhmdlh... gembirakan hati mak ayah, hati kita pon turut gembira kan...

    ReplyDelete
  3. best kan...su pun rasa nak g je lagi...:)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG