Tuesday, January 8, 2013

Check Up dan Scan (^_^)

Hai readers...

Hari ni Mimie check up baby.. Esok genap 20 weeks.. Separuh perjalanan mengandung dah lalui.. Alhamdulillah.. Hari ni seperti biasa Mr. Tajul temankan check up kat Klinik Putrajaya. Teman berborak Mimie ni memang setia menunggu bersama Mimie dengan servis yang diberikan di Klinik Putrajaya. Ramai sokmo manusia.. Hehehe..

Semasa tunggu giliran dipanggil tu borak2 dengan Mr. Tajul. Kali ni borak berkenaan perbelanjaan kami di Bandung.. Sape yang paling banyak shopping.. Hahaha... Serius nak cakap coz kali ni Mr. Tajul paling banyak list barang yang telah dibeli di Bandung. Berdekah-dekah Mimie ketawa dengan Mr. Tajul sampai banyak mata memandang kat kami yang ketawa dengan isu-isu yangn kami bangkitkan.. Sedar tak sedar no giliran dah kena panggil. Memang tak rasa boring langsung walaupun dah menunggu hampir 4 jam.. Hahaha

Then, insiden masa amik vitamin di Farmasi. Masa ni dah dapat 4 jenis vitamin seperti biasa untuk ibu-ibu hamil. Mimie masukkan terus dalam beg coz klinik Putrajaya memang tak bagi plastik bag untuk isi ubat. Pastu Mr. Tajul suruh Mimie makan terus vitamin-vitamin tu. Tanpa mengingkari arahan Mimie pun keluarkan semula vitamin tu. Masa nak letak vitamin C atas meja sementara nak cari 3 lagi vitamin, TUP TUP vitamin C termasuk dalam kotak peti cadangan dan berkunci. Lorr... Tak perasan betul meja ni berlubang terus jadi peti cadangan. Terkekek-kekek la ketawa Mimie dan Mr. Tajul. Nak tak nak kena la ke Farmasi semula dan bagitau vitamin C termasuk dalam peti cadangan klinik. Pegawai Farmasi tu pun tergelak. Nasib baik dapat baru.. Mr. Tajul pulak tak abis2 menyakat Mimie, "Orang suruh makan vitamin, dia masukkan dalam peti cadangan pulak".. Nak buat macam mana.. Tak perasan dan tak sengaja.. Hahahaha..

Saya cadangkan vitamin C
untuk Klinik Putrajaya Hahahaha

Ni la gambar yang Mr. Tajul upload kat FB die.. Adoyai... Nasib la vitamin C ni jadi cadangan buat Klinik Putrajaya.. Hahahaha

7 comments:

  1. hahaha kelakar...kekadang tu menda camni nak jadi kita terfikir pun

    ReplyDelete
  2. heheheheheh..tergelak saya...mesti sape yg tgk cm pelik vitamin c leh dok lam tu...

    ReplyDelete
  3. lin tak buat buku pink lg ni.. adoiiiiaaaa....

    ReplyDelete
  4. hehe...sis buat kt klinik presint bape?

    ReplyDelete
  5. huhu... kelakar lak baca..

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG