Wednesday, January 23, 2013

Cuti..! Cuti..!! Cuti..!!!

Wah.. Wah...!!!

Bukan main lagi seronok.. Mana taknye esokkan cuti.Pastu amik cuti hari jumaat terus sambung cuti sampai isnin. Tambahan pulak kakitangan kerajaan dapat bonus pulak hari ni. Fuhh..!!!! Memang heaven betul this month. Hahaha..

Cuti 5 hari ni ingat nak balik rumah abah dan mama Mimie di Kuantan. Tapi tak jadi la pulak coz abah Mimie nak pergi ke Kempas untuk meminang bagi pihak cousin Mimie. So umah abah mama dah takde orang. So cuti ni berjalan sekitar Klang Valley jer la.

Perancangan untuk cuti ni dah memang ada. Pertama sekali esok Maulidur Rasul. Macam tahun sebelum2 ni Mr. Tajul terlibat dengan perarakan Maulidur Rasul di Putrajaya. My hubby ni memang volunteer nak masuk perarakan ni. Mesti tiap-tiap tahun. So agenda untuk hari esok adalah duduk di rumah. Hahaha..

Jumaat pulak kami nak buat aktiviti yang biasa kami buat hujung minggu. Iaitu operasi mengemas rumah dan berkebun. Actually takde la mengemas mana pun coz umah taklah bersemak. Cuma nak mop lantai tiap2 minggu. Mimie pulak rutin biasa adalah memask. Boleh la nak cuba resepi2 baru. Hehehe.. Mr. tajul dengan our mini garden dekat belakang dan tepi rumah. Sambil2 tu kena la buang rumput2 liar yang naik. Nasib la duduk rumah bertanah ni. Kena la rajin buang rumput..

Ha.. Rumah dah kemas, kerja dah settle, so agenda Hari Sabtu adalah SHOPPING...!!!! (Huh.. Tau la dapat bonus....) Sebenarnya kami sekeluarga nak ke SOGO dan Jalan TAR. Serius memang dah lama tak datang sini. Alang-alang Mr. Tajul dah ajak, so jangan menolak. Boleh Mimie dan Batrisyia "pow" Mr. Tajul punyer bonus. Mimie punyer bonus kasi simpan (Boleh cam gitu..?) Hahaha...

Hari Ahad pulak kami nak melawat my BFF Puan Kema yang selamat melahirkan baby boy pada 11.01.2013. Sorry my friend.. Lambat nak datang. Banyak sangat urusan dan kekangan kerja yang menyebabkan Mimie tak dapat datang awal. Berabuk dah present Mimie beli untuk baby Afiq. Tahniah dear! Alang-alang Puan Kema duk kat Shah Alam, kami nak ke Carboot Shah Alam sebelum singgah ke rumah Puan Kema (Pssstttt...!!! Ni tempat I bercinta dengan Mr. Tajul dulu tau... Hahaha)..

Hurmm.. Hari Isnin maybe duk rumah je kot.. Tengok aktiviti pun dah banyak tu. Harap2 semuanya dipermudahkan...

Papai.... (^_________^)


7 comments:

  1. wah..dh teratur perancangan sempena cuti yer..

    saya tak dpt nak cuti jmaat tu..sbb nye sume kt opis ni nak cuti..klu dah sume cuti kosong la opis..last2 beralah la..huhuhu..sedih2..

    tp ape pon..yeahh..bonus2..ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..
      Takpe.. Janji bonus masyukk..!!!

      Delete
  2. bestnya cuti kan.. lagi lak lelama ni.. dah plan nak gi bercuti... huhu.. selamat bercuti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ayu..
      Cuti2 dekat2 je..
      Yang penting bersama family.. Hehehe

      Delete
  3. Wah dah susun jadual padat masa cuti. Shopping tu tak tinggal Mimie maklumlah dapat bonus kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..
      Kak Zie..
      Shopping untuk anak2 jgk..

      Delete
  4. syiok nye....selamat bercuti...

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG