Wednesday, March 6, 2013

Check Up 28 Weeks

Alhamdulillah.. Dah masuk 7 bulan.. Tak lama dah nak due ni.. Semakin hari semakin berdebar. Walaupun ni kali kedua tapi still berdebar.. Harap2 semuanya selamat.

Semalam Mimie check up 28 minggu. Prosedur mengandung sekarang bagi ibu-ibu mengandung yang berumur 25 tahun ke atas wajib minum air gula (MGTT). So semalam Mimie pun kena la minum air gula. Ya Allah.. Manis giler.. Stress betul nak abiskan segelas air gula. Dalam hati berdoa agar ini kalli terakhir kena minum. Alhamdulillah lepas keluar result semua ok. So tak payah minum air gula lagi lepas ni.. Hahahaha... Semalam masa check up berat Mimie turun sekilo. Nurse pun bersyarah la bukan main. So Mimie cakap la reason turun sebab ganti puasa. Tapi memang kena bebel la jugak sebab dah 7 bulan mengandung ni berat cuma naik 3 KILO SAHAJA..!!!!. Adoi.. Nak buat macam mana.. Dah tak nak naik kan...

Semalam pun kena cucuk untuk elak kancing gigi. Sampai hari ni lenguh tangan. Menyesal pulak bagi cucuk tangan kanan. Dah susah nak buat kerja. Lenguh sangat.. Semalam scan baby.. Runsing betul hati sebab uri ada kat bawah baby. Harap2 uri dapat la naik atas. Mr. Tajul dah larang buat kerja. Suruh berehat je. Jangan banyak berdiri, jangan banyak berjalan, jangan angkat benda2 berat. Jangan dukung Batrisyia. Adoi.. Banyaknyer la 'jangan' dari Mr. Tajul ni..Dengarkan saja nasihat suami ni. Risau betul Mr. Tajul. Tambah2 bila doktor cakap kalau bleeding terus ke hospital. Adoi.. 1st time pengalaman uri kat bawah. Tu yang buat kami suami isteri susah hati.

Hari esok nak balik Kuantan sebab kenduri adik lelaki. Nak berjalan jauh ni pun kena hati2 jugak.. Hope semuanya dipermudahkan Allah SWT.. Aminnn...

3 comments:

  1. kalo uri kat bawah, biase petua arwah opah dia suruh mase solat tu sujud lama skit in shaa Allah akan naik nanti..

    ReplyDelete
  2. Smoga dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  3. 3 kilo je???? best tu... lin da over 10kg ok!!... menggeleng doctor. Every month naik 3.5kg... =((

    asyik mkn je... stress plak dengat mimi naik sikit.

    uri bawah kena jaga2 tau mimi... doa supaya dia kat tempat yang betul. T.care

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG