Monday, April 22, 2013

No Pampers Untuk Batrisyia (^_^)

Weekand yang sangat busy.. Hari Sabtu duty di bilik gerakan operasi PRU-13. Hurmm.. Dah sarat mengandung pun still on duty.. Nak buat macam mana.. Saya Yang Menurut Perintah kan...

Balik dari duty tengok rumah seronok sangat.. Mr. Hubby dah tolong kemaskan rumah. Siap 3X mop lantai. Mr. Hubby ni memang ringan tangan sangat2 dalam membantu Mimie menguruskan rumah. Since awal perkahwinan sehingga sekarang memang tak lokek bantu Mimie menguruskan rumah. Tak payah disuruh laju je buat. Bertuah badan. Tambah2 tengah sarat sekarang. Terima kasih ye cayang..

Case 3X mop lantai ada sebab die. Selalunye sekali seminggu. Sebab sekarang tengah ajar Batrisyia tak menggunakan pampers. Masa umur Batrisyia tak sampai 2 tahun, Mimie dan suami dah ajar Batrisyia poo poo kat tandas. Beli potty pot 3 in 1 yang boleh travel dan guna di tandas juga. So far Alhamdulillah Batrisyia dah poo poo kat toilet sebelum umur 2 tahun. Bila nak poo poo Batrisyia akan cakap "Mama... Ayah.. Isya nak uk uk.." Hehehe. Bagus anak Mama dan Ayah ni.

Sekarang Batrisyia dah 2 tahun 5 bulan.. Sebelum Batrisyia umur 3 tahun nak pastikan supaya Batrisyia tak pakai pampers lagi. Tapi sekarang Batrisyia tak pandai lagi nak bagitau nak kencing. Hubby cerita Batrisyia mintak pakai pampers sebab rasa bersalah kencing atas lantai baru-baru ni masa tak pakai pampers. Maybe kesian tengok ayah mop lantai berkali-kali kot.. Hahaha.. Apa2 pun kena sabar dan perlahan-lahan ajar Batrisyia. In Shaa Allah...

Anak dara Mama yang comel (^__^)

5 comments:

  1. kena byk sabar nak diaper-less anak... tp hasilnyer, pasti membanggakan ;)

    ReplyDelete
  2. bgusnya ank dara tu.... xpe.. klu kita rjin, mesti dia pndai nnt

    ReplyDelete
  3. bagus batrisya...

    anak akak dah 3 tahun, baru je tak pakai pampers..

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG