Wednesday, June 26, 2013

Puteri-Puteri yang Comel

Alhamdulillah.
Allah kurniakan kami cahaya mata yang sihat dan comel. Ramai tanya baby boy ke girl? Bila cakap girl ramai yang tanya yang sulung boy ke girl? So kami pun cakap girl. Ohh.. Dah dua girl la ni yer.. iye friends.. Kami dah ada dua orang anak dara.

Masa scan 4D hari tu kami seronok melihat perkembangan bayi yang sihat dan sempurna dalam perut Mimie. Especially Mr. Hubby dan Batrisyia. Bila tahu girl Batrisyia seronok bukan main. Mana taknye. Ada kawan nak main bersama. Hehe.. Mr. Tajul pun seronok melihat anaknya dalam perut Mimie. Tiap2 malam mengaji untuk Mimie dan anak2 sepanjang mengandung. Sama2 mengaji Al-Quran dan bacakan hadis untuk Mimie dan anak2.

Tak kisah la girl atau boy yang penting baby yang Allah kurniakan kepada kami sihat dan sempurna. Lagipun family Mimie dan husband memang anak pertama dan kedua perempuan. Yang ketiga baru la lelaki. In Shaa Allah nak mewarisi susunan keluarga agaknya.. haha..

Mimie anak kedua perempuan dalam keluarga. Husband pulak anak ketiga sulung lelaki. In Shaa Allah perancangan Allah kan Maha Hebat. Lagipun bersalin normal ni nak lahir anak ramai mana pun takpe. Kalau c-zer confirm ade limit anak. Kalau tak salah 3 orang je doktor advice. Lepas tu xboleh beranak lagi. Mimie nak 5 orang anak. Haha..

Ramai yang cakap baby macam muka Mimie. Mr. Hubby senyum je. Jeles la tu. Haha. Of coz la ikut muka Mimie dan muka hubby. Dah baka dari kami. Takkan ikut muka orang lain kan.. haha..
Terima kasih Ya Allah. Urusan bersalin dan sepanjang mengandung dipermudahkan Allah. Berkat doa kedua orang tua kami dan doa dari suami. Doa ibu bapa dari kedua keluarga lebih berkat buat anak menantunya. Terima kasih Ya Allah.

2 comments:

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG