Tuesday, September 24, 2013

Berusaha Doa dan Tawakal

Bila baca blog Allene KLIK DI SINI teringat pengalaman Mimie beberapa minggu yang lepas masa tinggalkan Aqilah 4 hari 3 Malam ke Port Dickson. Masa ni memang stok EBM memang merudum jatuh. Mimie memang tak ambil apa-apa supplement masa ni.

Balik dari Port Dickson kakak Mimie cakap stok EBM untuk Aqilah abis semuanya.. Alhamdulillah masa kat Port Dickson Mimie rajinkan diri pam susu sebanyak mungkin untuk recover stock EBM.

Sampai satu masa Mimie cakap kat Babysitter Aqilah ni semua stok susu Aqilah. Maybe lepas ni kena guna FM. (T___T). Masa kat ofis Mimie pam susu. Balik pam susu.. Tengah malam bangun pam susu. Sampai Mr. Hubby cakap kita stand by la FM untuk anak. Mimie merajuk dengan Mr. Hubby tiap kali ayat tu keluar.

Alhamdulillah berkat sabar pam susu dan ambil supplement dengan cara yang betul stok EBM cukup untuk Aqilah. Walaupun tak banyak macam dulu tapi yang penting cukup untuk Aqilah.

Cara pemakanan dan jadual pam yang betul sangat2 penting untuk hasilkan susu. Ambil ESP sebelum makan. Then baru ambil breakfast. Lepas ambil breakfast Mimie pam susu. Mimie buat double pump so dapat la dalam 6oz-8oz sekalli pam. Lepas pam susu Mimie ambil alfalfa. Bila tengah hari Mimie pam lagi susu selepas makan tengah hari. Kadang2 tak lunch pun. Tapi still pam susu.. Kalau tak lunch Mimie minum ESP sahaja.

Petang balik dari kerja Mimie sampai rumah terus pam susu sekali lagi. Lepas pam Mimie ambil supplement Alfalfa lagi. Macam tu la rutin hari2..  Alhamdulillah.. Walaupun tak banyak macam gambar2 yang Mimie tengok orang post kat blog dan FB yang penting cukup untuk anak.

3 comments:

  1. Kena rajin dan ikut peraturan utk dapatkan yg terbaik ye Mimie. Kakak dulu tak ada ini semua... sekarang macam-macam supplement boleh membantu. Bagus kan:)

    ReplyDelete
  2. mimi.. thanks bg tip n nasihat semalam...
    tgh baca entry ni... tetiba ada rasa LDR... fuhhh... mood nak ngepam jup lagik.

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah... kalau mimie semangat & pam mcm skng, ada rezeki baby tu...

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG