Wednesday, September 18, 2013

Susu Oh Susu

Sejak Mimie pergi program kat Port Dickson beberapa minggu yang lalu selama 4 hari, stok susu Aqilah semakin sedikit. Sangat2 susah hati.

Ya Allah.. Semoga Aqilah dapat menyusu dengan sepenuhnya..

Since balik dari kursus Mimie telah melipat gandakan usaha untuk restock EBM untuk Aqilah.

Sebelum ni Mimie tak ambil supplement. Tapi disebabkan nak banyakkan stok Mimie ambil supplement Shaklee iaitu ESP dan Alfalfa.

Selain itu juga Mimie buat power pumping untuk stok susu. Sampai luka Miss B Mimie.. Tapi demi anakanda Mama usahakan jugak.

Ya Allah.. Banyakkanlah susu Mimie dan cukupkanlah untuk Aqilah. Semoga setiap tegukan susu yang diminum Aqilah memberi keberkatan buatnya. Ammiiinnn...

9 comments:

  1. sama la kita mimi... sedih stock ciput je...
    lin br try alfafa... tp xmemberangsangkn.... =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. lin try ambil esp dan alfalfa..
      dan make sure minum air banyak..
      kalau tak banyak minum tak jadi jugak..
      alhamdulillah Mimie serasi dengan dua produk shaklee ni

      Delete
  2. asslm mimie! singgah terbace pulak post mimi hheh

    akk punye milk booster ialah kambing!! heheh minum susu kambing n nasi beriani kambing..dapat due ni ya Allah cepat bengkak n mengalir susu panas mantop! akk tak ambk suppliment..alhamdulillah mmg kene mind set positif! muge aqilah dapat susu mama yg berkhasiat lagi berkat smpai umo 2 tahun! ;)

    ReplyDelete
  3. Bgs amik supplement sb bg tenaga kat ibu..
    But still concept demand vs supply kena letak paling dpn.
    Kenali tubuh ko camana..
    Ada org kena mkn nasi baru susu banyak...
    Ada org minum air cukup baru susu banyak..
    Try and error...try je semua milk booster yang org bg tau...then tgk yg mana plg sesuai utk badan. Tp plg penting jadual pumping kena consistent.
    Semoga rezeki aqilah mencurah curah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zatun minum air banyak bila ambil supplement ni..
      Alhamdulillah susu dah semakin banyak

      Delete
  4. Bgs amik supplement sb bg tenaga kat ibu..
    But still concept demand vs supply kena letak paling dpn.
    Kenali tubuh ko camana..
    Ada org kena mkn nasi baru susu banyak...
    Ada org minum air cukup baru susu banyak..
    Try and error...try je semua milk booster yang org bg tau...then tgk yg mana plg sesuai utk badan. Tp plg penting jadual pumping kena consistent.
    Semoga rezeki aqilah mencurah curah

    ReplyDelete
  5. semoga dapat teruskan bagi susuibu pada baby comey tu... mungkin kena pump 2x antara jam 12tgh malam - 6pagi utk tmbh stok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah lia..
      Mimie akan usahakan..

      Delete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG