Friday, October 25, 2013

Genting Highland 2013

Entry yang tertangguh coz mama sibuk dengan baby Aqilah demam.. Hari ni mood baik so nak story family vacation after Aidiladha baru-baru ni. On the way balik dari Kuantan to KL kami bercadang nak terus singgah Genting Highland untuk bawa anak-anak bercuti.

So sebelum pergi tu Mimie dah booking hotel kat First World Hotel untuk 2D 1N. Yang seronok kat sini bila nak check in tak payah sibuk2 nak beratur untuk check in. If dah bayar secara online terus ke kiosk check in dan masukkan ic. Lepas tu ikut arahan mesin kiosk dan kad bilik dah boleh dapat. Time check out pun sama juga. Masukkan kad dalam mesin check out. Cepat dan mudah.

Outdoor theme park tutup sekarang coz nak upgrade. So kami decide bawa anak-anak untuk Indoor. Mimie beli tiket Indoor secara online. So murah sikit berbanding beli kat kaunter. Harga tiket seperti berikut:

Tiket Dewasa RM32.00 (Beli kat Kaunter Indoor kat Genting)
                      RM19.00 (Beli online)

Tiket Kanak-kanak RM30.00 (Beli kat Kaunter Indoor kat Genting)
                               RM28.00 (Beli online)

Tiket kanak-kanak lagi mahal dari dewasa kalau beli online tapi berbaloi sebab harga dewasa tu memang rendah kalau beli online.

So sapa-sapa nak pergi Mimie suggest beli online dan buat persiapan awal supaya boleh bercuti dengan happy dan banyak penjimatan boleh dibuat (^______^)

Kiosk Check in
Kiosk Check Out
My Pilot My Love (^_^)
Kesejukan melampau disebabkan hujan
Mama and kiddos
Puteri-puteri yang comel
Mama dan Aqilah
Kakak Batrisyia yang tersangat happy
Kaunter tiket Indoor Theme Park
Pening Mama naik berulang kali coz dipaksa Batrisyia (ToT)
Train buat Mama gayat tapi anak-anak rilek jer..
Ayah and Kiddos
Mama dan adik
Nak balik kampung katanya
Night vision
Dinner for us
Line up (^_^)
Amoi ni kalau posing alahai...

Hari ni tunggu pembentangan BAJET 2014. Hopefully adalah berita gembira untuk golongan berpendapatan pertengahan seperti kami (^_____^)

6 comments:

  1. Mama nye plak gayat ye..
    seronok batrisyia leh main banyak game.

    ReplyDelete
  2. salam mimie...

    wah bestnye jln dgn anak2,akak dah lama tak ke genting nih

    ReplyDelete
  3. Adik mungkin belum faham menikmati vacation ni tapi si kakak dah pandai. Nampak muka pun happy.

    ReplyDelete
  4. salam kenal..


    dah lama sangat tak ke sini.. dulu pegi masa anak dara lagi.. ni dah beranak 3 dan dah bujang2 dah anak i. kena ulang lah nanti ni.

    ReplyDelete
  5. lama tak tido kat hotel first world.. renovate tu sampai bile?

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG