Thursday, December 5, 2013

Astro Njoi

3 hari lepas dapat satu call. "Cik ada apply Astro Njoi?" Hurmmm... Sebenarnya dah lama apply sampai terlupa bila apply. Agak-agak dekat sebulan yang lalu kot. Register by online. Lamanya nak amik tindakan. Nasib I tak merajuk tau.

Ok sambung cerita. So dua hari lepas datang la dua orang dari astro njoi ni buat pasangan. So lepas pemasangan and install apa yang patut. Then sain borang itu ini so siap la astro njoi dipasang di kediaman kami. Rumah kami dah ada astro. Amik pakej superpack tu. Yg ade movie, astro box office, sport dan macam-macam la yang ada dalam pakej superpack ni. Untuk detail sila tengok website astro ye.. Ehh.. Dah ada astro buat apa nak pasang lagi astro njoi.. Kan membazir.. Ada ker yang cakap macam tu? hahaha

Oh lupa nak kenalkan apa tu astro njoi. Astro Njoi ni ada dua pakej. Satu guna dekoder 2nd hand (Harga RM280) dan dekoder baru (Harga RM408). Mimie ambil yang second hand sahaja sebab dua-dua dekoder ni baru atau second hand ada warranty 1 tahun. Dah untuk makluman semua just bayar harga RM280 atau RM408 sahaja dan tak perlu BAYAR BULAN-BULAN. Best tak? Astro Njoi ada 22 saluran. Kalau nak saluran lain boleh beli guna kad top up. Satu kad RM20 untuk 15 hari.

Rumah Mimie ada 4 TV. 1 TV pasang Astro Beyond PVR.  1 TV untuk education dvd for anak-anak. 1 TV kat dalam bilik tidur kami. Dan 1 TV yang diruangan hall tingkat atas tu yang kami pasang Astro Njoi coz malas nak berantena bagai. Hehehe...

Ruangan Hall tingkat atas

Misi carian signal

Ni detail serba sikit mengenai Astro Njoi melalui gambar di bawah..

2nd hand decoder. it's look like new.

Rujukan if nak beli channel..

No contract No monthly payment 

Channel yang disediakan




4 comments:

  1. lin br pasang unifi... mls nk layan astro lagi... tp njoi ni sama gak cm astro ker yek?

    ReplyDelete
  2. sama je lin..
    cuma channel terhad and tak payah byr bulan-bulan

    ReplyDelete
  3. ni kalau dekoder rosak, kna beli lain yg baru siap pemasangan, tu yg tensen, bnda dh ada, cuma dekoder je rosak, knapa perlu pemasangan caj huhu

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG