Thursday, February 13, 2014

Gigi Oh Gigi

Alhamdulillah princess kedua kami dah berusia 8 bulan. Dah tumbuh gigi sebatang kat bawah. Nampak putih sikit je. Tapi tajam dia kemain lagi terasa. Time gigit pipi Mimie dulu suka la coz gusi je yang gigit. Sekarang jangan cuba-cuba nak try gigit. Kang tak pasal-pasal menjerit hahaha..Tumbuh gigi depan bawah. Alahai.. Ngeri pulak Mama bila menyusu. Sebab Aqilah masih lagi fully breastfeeding. Aqilah kalau geram dia akan gigit sepenuh hati Cik Nen Mimie ni. Mr. Tajul gelak je la tengok telatah anak die. Mama yang tanggung tau. Hahaha...

Ni cerita kakak pulak. Selasa hari tu Mimie bawa Batrisyia ke Klinik Gigi. 1st time check up gigi. Masa dalam kereta excited bukan main anak dara ni. Mama nak check gigi macam upin ipin tau. Tak sakit kan.. Check gigi je kan. Haaa.. Tu la celoteh kakak Batrisyia dalam kereta. Bila sampai klinik gigi ok lagi. Excited ambil nombor dan tunggu giliran. Pastu anak dara ni nervous kot. 2 kali ajak Mama gi toilet. Nak poo poo katanya. Nak tergelak pulak tengok telatah kakak ni.

Bila nombor dah dipanggil, Mimie, Batrisyia dan Aqilah masuk. Dah start la drama hahaha. Kesnya sebab takut tengok doktor tu pakai mask kat muka. Terus tak nak duduk atas chair untuk periksa gigi. Macam-macam pujuk. Last-last nurse minta nak dukung Aqilah sementara Mimie nak handle kakak yang dah tak nak check gigi. Adoi.. Sabar je la..

Last sekali Mimie yang naik atas chair tu. Pastu baru la Batrisyia nak duduk. Tu pun siap request dengan doktor tak nak pasang lampu sebab silau. Haddooyai.. Sabar je la dengan kakak ni. Hahaha.. So the result.. Gigi Batrisyia cantik. So selalu check up 6 month tapi sebab gigi Batrisyia ok lepas setahun baru datang check gigi lagi. Terbaik la anak Mama Ayah ni.. Hehehe

Resepi bubur filet ikan dory tu Mimie hutang dulu dengan Kak Lia as ur request ye kak. Hehehe.. 2 hari tak menulis. Minggu yang busy. Next week lagi busy sebab Mimie nak settle Aqiqah Aqilah Sabtu depan.

2 comments:

  1. Tak sedar princess comel tu dah 8 bulan kan mimie? bertambah2 cute nya..:)

    ReplyDelete
  2. Jgn kata budak rasa takut kakak ni Mimie kalau ke klinik gigi pun macm ngilu je rasa. Dengar bunya ngiiiiigggg mesin pun dah seriau:)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG