Wednesday, February 5, 2014

Perancang Kehamilan

Tajuk kat atas ni mesti dah biasa buat semua mommies di luar sana kan. Ini la dilema yang Mimie lalui. Penggunaan perancang.

Sebelum Mimie lahirkan Aqilah. Mr. Tajul dah pesan lepas bersalin nanti tak perlu la ambil perancang. If ade rezeki maksudnya itu pemberian Allah kepada kita. Ade setengah ustaz cakap tak boleh ambil perancang. Haram. Seolah-olah menolak rezeki pemberian Allah. Namun ada yang kata boleh atas sebab kesihatan. Wallahualam.

Hurmm.. Lepas bersalin Aqilah, Mimie susah hati. Macam mana kalau Aqilah dapat adik. Aqilah kecil lagi. Macam mana nak breasfeed nanti. Adakah susu berkurangan nanti andai kata betul2 preggy dan Batrisyia dan Aqilah dapat adik. Macam-macam duk fikir.

Pastu Mimie senyap-senyap suntik perancang. Haha. Aipp.. nak kena cubit tak dengar pesanan husband ni.. hahaha..

Yang tak boleh blah tu lepas suntik Mimie cerita kat Mr. Tajul hehe.. Mr. Tajul tak marah. Cuma tanya Mimie niat dan tujuan ambil perancang. Mimie cakap nak bagi Aqilah besar sikit. Nak susukan badan sepenuhnya. Nak bagi kasih sayang.

Mr. Tajul senyum je. Then dengan lembut Mr. Tajul cakap lepas ni tak perlu ambil lagi yer.. hurmmm. Mimie pun jawab yer.. Tak ambil lagi lepas ni. Huhu..

So.. Sepatutnya suntikan bulan ni. Mimie tak ambil. Kita tunggu je la. Mana tau ade rezeki baby lagi haha.. Lagipun tahun depan umur dah masuk 3rd series.

Mana la tau preggy anak ketiga di umur 3rd series. Mesti seronok. Mimie memang suka preggy. Sebab boleh manja lebih-lebih dengan hubby hahaha...

Our Princess

2 comments:

  1. ahahah..
    bab ni mmg dilema mimi..
    lin pun sama.
    tapi kami husband n wife decide amik perancang.
    since gap adik dan abang terlalu rapat.
    kang tak pasal2 adik adik keluar plak.
    seriusly lin mmg senang lekat. dat y lin prefer amik perancang. lain orang lain pendapat dia.

    ReplyDelete
  2. hehe....mmg dilema jgk.. sama lh husband sy tk ksi perncang2 ni..katanya rezeki ank Allah tentukn.. hee..tp kena lh rncang jg my ank masih kecil laa..:)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG