Tuesday, March 11, 2014

Turun 5 Kilo....???

Hari ni tergerak hati nak menimbang berat badan. Masa Aqiqah Aqilah hari tu memang nampak chubby habis. Hahaha.. Sampai kawan ofis Mr. Tajul yang datang meraikan majlis aqiqah pun tegur Mimie nampak berisi. Muahahaha..

So bila dah ada yang tegur macam tu hati ni pun gundah gulana. Mau taknya.. Dah ada tegur Mimie chubby.. Hehehe.. Diet...??? Hurmm.. Tak la diet. Mimie cuma ambil breakfast jer sekarang. Lunch dah malas nak ambil sebab habiskan masa dengan Aqilah di Taska KBS. Mr. Tajul ajak lunch sama tapi Mimie tak makan hehe... Teman jer.. Dinner mesti masak tapi untuk Mr. Tajul dan anak-anak. Kira diet ke ni? Hahahaha..

So tadi timbang dah turun 5 kilo. Fuh.. Lega rasanya. Kita ni memang tak perasan badan naik. Tambah-tambah Mimie. Mana taknya sebab baju masa zaman anak dara dulu masih boleh pakai. Tu la pasal tak sedar diri badan duk naik hehe.. Ke sebab baju anak dara dulu besar-besar? Ish.. Mana mungkin.. Anak dara dulu slim melim badan haha.. Sekarang tak la slim macam anak dara. Tapi Tak gemuk gedempol haha.. BMI still ok. BMI cukup-cukup nafas nak limited je.. Hahaha..

Jaga kesihatan melalui pemakanan. Makan untuk hidup dan bukan hidup untuk makan. Muahahaaha....

Ni adik bongsu Mimie

Kami ni mmg suka gmbr haha


4 comments:

  1. perghh... 5kilo. jeles ok.!
    bye!

    ReplyDelete
  2. Kalau kakak dpt turun sekilo pun dah senyum sampai telinga Mimie... ini 5kg memanglah happy..

    ReplyDelete
  3. XTERMNYA.
    5kilo..bnyak betul.

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG