Tuesday, April 15, 2014

Breastfeeding is Awesome

Alhamdulillah bulan ni Aqilah dah nak masuk 11 bulan. Bersyukur kepada Allah kerana masih diberi ruang dan peluang Mimie menyusu Aqilah fully breastfeeding.

Masa Batrisyia, Mimie sempat menyusu sepenuhnya tanpa susu formula hanya 3 bulan dan meneruskan susu badan sehingga umur Batrisyia 8 bulan. Lepas tu Batrisyia taknak DF dah. Sedih juga masa tu. Sebab tu masa Aqilah, Mimie sedaya upaya untuk menyusu Aqilah tanpa menggunakan susu formula. Target sampai umur 1 tahun. If lebih amat-amat bersyukur dengan limpahan rezeki dari Allah untuk anak kami ni. So far sampai sekarang masih belum menggunakan susu formula. Alhamdulillah.

Tips nak banyakkan susu ni macam-macam Mimie cuba. Mimie amik shaklee untuk banyakkan susu. Then orang cakap banyakkan minum air kurma merah. Air kurma merah ni bukan Mimie je minum. Mr. Tajul pun join sekaki jugak minum hahaha.. Sedap ler tu kot.. hehehe.. Then minum susu kambing, ambil protein lebih. Alhamdulillah berkat usaha dan doa kepada Allah SWT sehingga kini susu masih cukup dan kenyang buat anak kami.

Ok readers nanti Mimie BW korang yer. Mommies yang bakal melahirkan baby dan yang masih menyusu baby jangan give up. Ingat yer.. Usaha+Doa+Tawakal=InshaaAllah berjaya. ♥♥♥

2 comments:

  1. bf adalah antara memori terindah akak & anak2...

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG