Wednesday, May 7, 2014

Tak perlu nak compare kot...

Setiap pasangan mempunyai kelebihan masing-masing. So tak perlu la kot nak compare or cemburu dengan kehidupan alam rumah tangga orang lain.

Macam Mimie dan suami memang suka bergambar bersama. Kami pun memang suka upload gambar kami di FB or insta. Mimie pun memang suka upload gambar kami bersama dan anak-anak di blog Mimie. So yang rasa sentap nak tengok tu tak payah la tengok yer.

Lagipun bersyukur la dengan pasangan masing-masing. Redha dengan jodoh ketentuan Allah. Mimie bertuah dapat berkahwin dengan seorang rakyat Malaysia dan bujang. So yang mana dapat kahwin dengan bekas laki orang or bukan orang Malaysia redha je la. Tu kan pilihan hati sendiri. Yang penting bahagia okay.

Teringat pada seorang cousin Mimie yang berkahwin dengan orang Indonesia yang dah bercerai dan mempunyai seorang anak. Banyak kali Mimie bising sebelum dia kahwin. Tapi bila dah kahwin dan boleh bahagiakan cousin rapat Mimie membuatkan Mimie gembira. Jaga apa yang ada. So jangan kisahkan kehidupan orang lain.

2 comments:

  1. Salam Mimie..
    betul tu...tak perlu lah nak cemburu pada kehidupan org lain..apa yg penting kita bersyukur dgn kehidupan kita masing2.. banyak kan doa moga berkekalan...amin! :)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG