Monday, July 7, 2014

Masak ke Beli???

Salam 9 Ramadhan.. sekejap je masa berlalu di bulan Ramadhan.. Bulan yang kita patut mengejar dengan amalan yang manfaat.

Bila masuk Ramadhan tentu banyak bazar Ramadhan dengan pelbagai juadah berbuka. Honestly, Mr. Tajul bawa Mimie sekali je ke bazar Ramadhan. Lepas tu tak pergi dah bukan sebab Mr. Tajul taknak bawa tapi sebab Mimie decided untuk memasak dari membeli.

Kami ada 2 pilihan bazar Ramadhan. 1 di Putrajaya. 1 lagi di Bandar Baru Salak Tinggi. Pilihan makanan tersangat la banyak sampai tak tahu nak beli yang mana satu. Last2 Mimie beli kebab je. Maknanya nafsu membeli makanan waktu berbuka tu memang takde kat bazar. Hahaha..

So Mimie prefer to cook. Mimie pun suka masak untuk berbuka. Then terus untuk sahur. Macam2 dah masak since bulan puasa ni. Sup ayam, bawal masak merah, kari ayam, dory sweet sour, tomyam campur, ayam bbq, masak lemak tempoyak pucuk ubi dengan petai. Memang seronok sangat memasak. Untuk suami dan anak-anak. Hari ni nak try masak asam pedas ikan kembung pulak.. hehehe...

3 comments:

  1. buat masa nie anum x sempat nak ke bazar lagi
    hari2 masak

    ReplyDelete
  2. Akak tengok keadaan Mimie.. jika tak sempat masak ke Bazar penyudahnya.. :)

    ReplyDelete
  3. Kakak pulak setiap hari membeli aje walau dah masak tetap membeli juga..

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG