Tuesday, August 12, 2014

Openhouse Mengejut

1st time seumur hidup buat open house one the spot. Ahad malam Mr. Tajul terima wass app dari group komuniti taman kami. Mesej nak datang beraya rumah malam esok (malam tadi). Kelam kabut kami nak prepare. Dalam mesej katanya lebih kurang 10 keluarga datang. Lepas tu jemput jiran tetangga lain juga. Malam tu jugak beli barang. Menu utama soto.

So semalam kami ni still keje. Takkan nak tetiba EL pulak. Lepas keje start masak. Kebetulan bonda Mimie datang dari Kuantan coz ayahanda Mimie ade meeting di Putrajaya. Menu masakan malam tadi dengan bantuan ayahanda bonda dan adik bongsu Mimie yang tengah cuti semester UTHM:

1. Kuah soto
2. Soon goreng
3. Rebus bihun
4. Sambal kicap
5. Begedil daging
6. Rendang ayam
7. Nasi impit
8. Lemang (beli) tak terdaya nak buat hahaha

Air sarsi dan sirap bandung..
Dessert puding ice cream koktail.

Lebih kurang dekat 50 orang yang datang. Tu pun tak ajak kekawan lain. Just jiran tetangga je sebab Mimie pikir kesian kat kawan yang luar kawasan umah penat nak datang lepas ofis hour.  Hari ni Mimie MC. Demam batuk dan selesema. Penangan masak tak ingat dunia dalam a few hour untuk menu kat atas. Bak kata Mr. Tajul. "Sayangkan super mama..." Akhirnya kecundang hari ni dapat MC.. huhuhu (ToT)

3 comments:

  1. ... tapi ganjaran besar tu mimi dpt menjamu ramai orang. Mesti semua yg hadir gembira bukan kepalang.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah kakzakie. Mmg mimie happy tetamu hadir. Seronok hehe

    ReplyDelete
  3. salute lahh...boleh masak byk2 dalam waktu yg singkat...kalau nory dah pengsann dah...hehehe...nory nak datang beraya boleh???ting tonggg...!!!hehee

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG