Tuesday, October 7, 2014

Salam Aidiladha 1435H

Alhamdulillah. Semoga ibadah korban tahun ini diterima Allah..

Mimie sekeluarga pulang berhari raya hari Jumaat malam selepas balik kerja. Raya haji tahun ni beraya di rumah in law di Dungun. Sebelum balik Dungun kami singgah bermalam di Kuantan. Semua adik beradik Mimie balik ke Kuantan sebelum Mimie dan kakak bertolak ke rumah mertua masing-masing.

Oleh sebab hari sabtu tu semua dah berkumpul, so dah macam raya sehari awal. Hehe.. Pagi tu Mama buat nasi dagang. Tengah hari pulak menu rendang ayam hutan dengan daging goreng rusa. Memang marvellous. Lepas lunch Mimie bertolak ke Dungun manakala kak long Mimie bertolak ke Negeri Sembilan rumah in law masing-masing.

Pagi raya Aidiladha kami menunaikan solat Aidiladha di masjid terdekat dengan rumah mertua. Lepas tu ziarah pusara arwah datuk Mr. Tajul. Then ziarah rumah sedara mara Mr. Tajul.

Hari esok hari rabu baru balik ke KL. Kalau balik cuti memang tak sah kalau tak lama.. hahaha.. take advantage sebab anak tak sekolah kan.. So tak perlu bersesak jem.. hehe.. ok readers. Selamat Hari Raya Aidiladha 1435H. ♥♥♥



2 comments:

  1. selamat pagi
    singgah sekejap x sempat nak komen banyak2
    bz day

    ReplyDelete
  2. Dpt balik kampung lagilah seronok Mimie. Beraya dikampung ni aura dia lain kan..

    Selamat hari raya aidiladha dari kakak:)

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG