Tuesday, October 21, 2014

Setiap berlaku ada hikmahnya...

Birthday boy celebration. Khas buat suami tercinta Mr. Tajul Ariffin..

Balik kerja semalam Mimie ambil Aqilah di Taska KBS. Then ambil tempahan kek untuk birthday husband. Then ambil Batrisyia dari kindergarten. Balik rumah siapkan anak-anak coz Mr. Tajul dah cakap nak sampai rumah sebelum pukul 7.

So Mimie pun tunggu sampai la dah masuk maghrib. Mr. Tajul still tak balik. Then bila Mimie call tak angkat. Huh.. risaunya hanya Allah sahaja yang tahu.. Mimie solat maghrib sementara menunggu Mr. Tajul pulang.

Lepas solat maghrib Mr. Tajul call yang die lewat coz berenti solat di masjid tapi lewat sampai sebab mengalami kemalangan terlanggar anak babi. Risau bukan main lagi Mimie. Then Mr. Tajul cakap kereta dan Mr. Tajul ok so nak terus pergi basuh kereta.

Hurmmm.. tertangguh agenda dinner dengan Mr. Tajul untuk celebrate birthday.  Lebih kurang pukul 8.30 baru Mr. Tajul sampai rumah. So lepas Mr. Tajul mandi kami siap-siap dinner di luar.. Alhamdulillah. Semua selamat..

Malam tu kami dinner di The Windmill Station. Makanan ala barat tapi still ade local food. Kami order western mix local.. nak buat macam mana.. dah memang tekak melayu hahaha.. So far makanan kat sini memang sedap.. 1st time makan.. Harga pun berbaloi.. kakak Batrisyia habiskan 2 mangkuk mushroom soup.  Si adik pulak dengan French fries die.. Selera mat salleh betul dua beradik ni.. Apa-apa pun memang happy sangat... hehe... ♥♥♥ Setiap berlaku ada hikmahnya.. Kita merancang tetapi perancangan Allah Maha Hebat...

Brithday's cake untuk Ayah aka My love

The Windmill Station @ Komplek Sukan Airport

Chenta Hati saya

Mushroon soup

Grill Chicken with pineapple fried rice (Hubby punyer)

Lamb chop with fried rice (saya punyer)

5 comments:

  1. Happy birthday abg tajul..
    wah meriah kek tu...
    mentang mentang keje ngan kbs..
    kek pon tema sukan ye.

    ReplyDelete
  2. hepi belated birthday Mr Tajul...

    Alhmdlh xde kecederaan pada chenta hati Mimie...

    ReplyDelete
  3. Apa puh syukurlah perancangan berjalan sebagaimana dikehendaki. Anak-anak happy, mama happy dan yg diraikan pun selamat semua..

    Happy belated birthday en Tajul..

    ReplyDelete
  4. bulan ni pun besday husband lin.. pening gak tak thu nak suprise apa.. huhuhu

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG