Tuesday, November 18, 2014

Visit Kelantan 2014

3D2N di Kelantan. Kami menginap di Hotel Perdana, Kota Bahru. Perjalanan kami bermula Jumaat malam. Sampai pagi di Kelantan.

Singgah solat di Kota Bahru kemudian menuju terus ke Pengkalan Kubor. Kat sini Mimie borong coklat haha. Harga lebih kurang dengan Langkawi jugak. Huhu..

Lepas ke Pengkalan Kubor kami singgah ke Kampung Talak. Kat sini Mimie dapat pengalaman mewarna batik. Boleh lihat macam mana proses membuat batik. Seronok. Pengalaman baru dan pengetahuan baru.

Lepas balik dari tengok batik kami check in di hotel. Berehat sekejap sebelum ke Pasar Siti Khadijah. Seronok tengok suasana perniagaan di sini. Memang takkan jumpa di Kuala Lumpur..

Ok lepas balik dari Pasar Siti Khadijah balik semula ke hotel untuk berehat. Malam tu kami dinner di restoran cina muslim di Restoran Four Season. Lepas makan malam terus ke Wakaf Che Yeh.. Seronok sangat. Balik hotel lebih kurang 1130 malam. Terus pengsan hahaha..

Esok paginya lepas breakfast terus check out. Then menuju ke Rantau Panjang. Kat sini Mimie shopping buah-buahan je. Ade ciku manis, limau bali dan delima merah. Sedap sangat. Baju-baju anak dan barang-barang lain dah abis modal kat pengkalan kubor, pasar siti Khadijah  dengan Wakaf  Che Yeh.. hahaha..

Lepas abis di Rantau Panjang terus balik ke Kuantan rumah mama dan abah Mimie. Pukul 12 malam baru sampai rumah.. Penat dan seronok. Hari ni nak ke Kuala Terengganu coz ada konvesyen sampai hari Jumaat.. Ok.. Nak rehat dulu. Petang sikit nak drive ke KT.. papai...2 orang chomel (^_^):

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG

NUR BATRISYIA ZAHRA

Lilypie Kids Birthday tickers

NUR AQILAH HUMAIRA

Lilypie Fourth Birthday tickers

NUR ARISSA DAYANA

Lilypie Second Birthday tickers

TERIMA NIKAHNYA

Daisypath Anniversary tickers
 

LoVe My FaMiLy Template by Ipietoon Cute Blog Design