Wednesday, December 31, 2014

Bye bye 2014

Entry terakhir di tahun 2014.. Banyak perkara tang berlaku sepanjang tahun 2014. Kenangan pahit dan manis yang berlaku dalam hidup Mimie dan orang-orang yang Mimie sayangi disekeliling Mimie..

Terima kasih Allah atas kurniaan nikmat pada tahun ini. Semoga tahun hadapan lebih barakah InshaaAllah... Amminnn...

Semoga Allah melindungi dan memberi rahmat buat kami sekeluarga, ibu bapa, adik beradik, sanak saudara dan muslimin muslimat seluruh dunia.. Aaaminnn...

Kepada rakan blogger yang rajin menjenguk blog kesayangan Mimie yang banyak dicoret perjalanan hidup Mimie dan keluarga, Mimie ucapkan terima kasih.. (^_^)

Kita jumpa tahun hadapan yer... Papai...

Monday, December 29, 2014

Pray 4 Pantai Timur

Ya Allah... Selamatkanlah bumi Malaysia dari musibah... Aaminnn...

Sedih sangat bila buka FB tengok post pasal banjir terutama di pantai timur... Alhamdulillah rumah mama dan abah Mimie di Kuantan tidak termasuk dalam kawasan banjir..

Kepada adik lelaki Mimie yang bertugas sebagai pegawai polis di Kelantan selamat bertugas.. Jaga diri baik-baik.. Risau tengok gambar tempat bertugas naik air di kelantan.. Semoga semuanya selamat..

Hampir ke penghujung tahun 2014... Bermacam-macam dugaan rakyat Malaysia tahun ni.. Kehilangan pernebangan MH370.. Terhempasnya MH17.. Kehilangan kapal terbang Air Asia Indonesia.. Banjir Bah besar... Semoga tahun hadapan lebih baik dari tahun ini.. Aaminnn....

Thursday, December 25, 2014

Kedai Makan Upin Ipin @ Ayer 8 Putrajaya

Bawa anak-anak menikmati hidangan upin ipin yang terletak di Ayer 8 @ Presint 8 Putrajaya..

Anak-anak bukan main happy lagi. Tambahan pulak dengan hidangan ayam goreng upin ipin memang seronok sangat anak-anak..

Suasana dalam kedai ni menarik minat anak-anak sebab banyak karakter upin ipin dan kawan-kawan. Sambil makan sambil tengok tv upin ipin.

Cuma satu je masalah kat kedai upin ipin ni. Servis lambat.. kena banyak bersabar walaupun tak ramai customer.. huhu.. Apa-apa pun yang penting anak-anak happy...






Tuesday, December 23, 2014

Penang 2014

Cuti utara... Bercuti bersama keluarga di Penang. 3 hari 2 malam yang sangat seronok.. Terima kasih Mr. Tajul coz sudi melayan tekak your wife ni nak makan macam-macam kat Penang.. hahaha.. Gigih mencari.. Credit kepada Encik Waze kerana memudahkan pencarian destinasi kami.. hehehe

Ok.. Kami menginap di Hotel Jen di tengah bandar Georgetown. So far hotel ni dari segi service dan makanan semua tip top. Tapi masalah toilet yang takde paip. Haha... Bukan apa.. Susah bagi anak-anak kecik tetutamanya nak PU or PO. Hehe.
Destinasi kunjungan kami ke Penang Art Street. Kemudian ke Padang Kota Lama layan anak-anak main layang-layang.. Lepas tu kami ke pantai di Balik Pulau. Lupa pulak nama pantai tu.. Kemudian ke Penang street untuk cari buah tangan buat kawan-kawan dan keluarga. Hehe..

Percutian kali ni lebih kepada tumpuan mencari makanan. Bukit bendara kami tak pergi sebab Mr. Tajul cakap dah pernah sampai so kami decided pergi ke tempat yang tak pernah kami lawati. Malam sebelum balik tu kami singgah di Tapak Pesta Pulau Pinang. Oleh sebab hujan kami tak jadi turun.. kesian kat anak-anak nanti. Masuk tapak pesta ni murah je. Dewasa RM3. Kanak-kanak RM1. Boleh la kalau nak bawa anak-anak sebab pesta ni sampai 31 Disember ni kalau tak silap Mimie.

Percutian penutup bagi tahun 2014.. Awal tahun depan pulak kita bercuti.. Tiket flight dah beli.. Jangan terlepas lagi macam hari tu sudah.. hahaha.. Semoga Allah permudahkan.. Ammmiiinnn....






Monday, December 22, 2014

Selamat Bertunang Achik (^_^)

Tahniah adik Mimie Cikgu Shafiq. Selamat bertunang. InshaaAllah tahun depan majlis perkahwinan pulak.. Bakal adik ipar pun cikgu jugak.. hehe.. Welcoming future in law.. Noor Carolnisak.. Semoga serasi dengan family kami yang havoc sepanjang masa.. hehe...

Mama with her future in law.. 

Wednesday, December 3, 2014

Welcome December 2014

Opsss... dah 3rd December baru nak welcoming December hehehe.. Busy terlajak.. hujung tahun dengan penilaian SKT pegawai. Adooiii...Pening mak...

Focus keje.. minggu depan Mr. Tajul nak ajak bercuti.. Wahhh... cuti lagi... Sampai kawan-kawan tegur kerap vacation dengan family sekarang.. muahahaha... Nak buat macam mana friends.. Dah Mr. Hubby ajak.. I follow je la.. Hujung minggu ni kami nak ke belah utara.. Kat mana tu? Jeng... Jeng... Jeng... Nanti bagitau okay.. Tak sabar betul.. huhuhu..

Then lepas balik cuti adik lelaki Mimie yang cikgu ni nak tunang bulan ni. Alhamdulillah.. Tambah lagi ahli keluarga kami tahun depan inshaaAllah.. Persiapan macam biasa la.. Kakak-kakak ni ler yang jadi mangsa gubahan... hahaha...

December yang penuh kenangan.. Bulan December bulan kami suami isteri bertunang. Bulan December bulan kami diijab kabul sebagai suami isteri.. Banyak kenangan dan celebration untuk bulan ni..

Ok.. nanti celoteh lagi.. hehe.. papai...

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG