Thursday, January 8, 2015

Anak Rapat Dengan Ayah Lebih Berjaya?


Ayah merupakan ketua keluarga. Macam anak-anak Mimie semuanya rapat dengan Mr. Tajul especially Kakak Batrisyia. Memang rapat sangat dengan Mr. Tajul. Kalau merajuk dengan Mimie mesti cari ayah.. Sekarang pun Aqilah dah pandai cari ayah jugak. Kalau panggil ayah mesti dengan nada manja.. Geram betul Mimie dengar.. hahaha... Sedikit jeles tau.. Muahahaha...

Maybe sebab anak perempuan memang rapat dengan ayah kot. Batrisyia kalau bangun tengah malam nak minta air ke susu ke nak ke toilet ke mesti panggil ayah.. Mimie lega muahahaha sebab Mr. Tajul kena bangun tengah malam kan.. hahaha... Tapi Aqilah tengah malam still panggil Mama lagi.. Maybe sebab lama breastfeeding dengan Mimie so dah terbiasa panggil Mama..

Apa-apapun peranan ayah dalam keluarga sangat penting. Urusan anak dan keluarga mesti dibuat bersama dan tak boleh harapkan isteri sahaja.. Mimie pun bersyukur sebab Mr. Tajul sentiasa rajin membantu Mimie dalam urusan keluarga. Tak payah minta tolong pun sebab Mr. Tajul sendiri akan senang hati membantu Mimie menguruskan urusan keluarga..

Kalau pagi-pagi Mr. Tajul yang akan uruskan anak-anak dari mandi sampai hantar ke sekolah. Bila waktu balik baru Mimie akan uruskan anak-anak sebab Mimie balik awal waktu kerja sampai 4.30 petang. Bila Mr. Tajul balik kami sama-sama uruskan anak-anak.. Main dengan anak-anak.. Makan malam sama-sama.. Hampir setiap hari rutin yang sama. Lagipun Mimie ni jenis masak kat rumah sebab Mr. Tajul ni jenis makan kat rumah. So wajib masak untuk suami dan anak-anak. Sebab tu Mimie balik 4.30 petang. Senang nak uruskan keluarga.. hehehe..

Yang penting kita sebagai ibu bapa sentiasa akan mendoakan kejayaan dan kebahagiaan anak-anak.. Doa ibu bapa yang amat penting untuk anak-anak berjaya.. (^_^)

2 comments:

  1. hi..berdasarkan pengalaman kita masa kecik2 pun, rasanya lebih rapat ng mak kot..sbb ayah bizi keje carik duit..huhu

    ReplyDelete
  2. kami adik beradik x rapat langsung dgn ayah (wpon smua perempuan) Alhmdlh menjadi gak he3....

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG