Tuesday, March 10, 2015

Anak-anak permata hati



Sekejap dah membesar dua puteri cilik ni.. So far menjaga anak perempuan ni lebih mudah. Senang dan teratur. Bila kata jangan memang tak buat. Kadang-kadang je buat perkara bila kata 'NO'. Hehehe.. Mimie takde pengalaman anak lelaki. Tapi dari pengalaman kawan-kawan cakap memang senang jaga anak perempuan dari anak lelaki. Anak lelaki lasak.. Huhuhu.. Mimie pun tak tau sebab takde pengalaman.

Kalau bawa ke pejabat memang orang takkan tahu pun ada anak datang pejabat. Sangat senyap dan behave. Sejak dari baby lagi memang anak-anak tak meragam. Semoga anak-anak kami sentiasa tergolong dalam golongan orang beriman dan soleh dan solehah.

Ada anak dara ni memang behave. Perasaan malu tu dari kecik ni memang dah nampak. Especially kakak Batrisyia. Memang pemalu habis. Si adik Aqilah pulak ramah tamah dengan orang. Suka senyum dan salam semua orang. Kalau bersalam dengan orang bukan main lagi tunduk cium tangan penuh sopan. Ayu betul.. Hahahaha..

Kalau duduk rumah dua puteri ni suka mewarna dan menconteng kertas. Then pantang jumpa gadget. IPAD or MACBOOK. Minta pasang kartun. Oh.. Sabar je la.. Kerja kat pejabat memang takkan bawa rumah. Sebab takkan siap. Hahahaha..

Kalau tidur malam lagi senang. Pukul 9 paling awal tidur. Paling lambat mesti sebelum 10 malam. Mimie akan siapkan makan anak-anak lepas balik kerja. Lepas isyak semua makan untuk dinner. No kartun or TV pada waktu malam. Kami suami isteri pun tengok TV lepas dua beradik ni tidur. Lepas tu Mimie bancuh susu dan bawa anak-anak tidur di bilik sendiri. Sekarang dua beradik ni tidur sama-sama di bilik sendiri. Alhamdulillah ok. Pagi bangun pukul 6. Semua siap mandi then Mr. Tajul akan hantar ke sekolah masing-masing..

2 comments:

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG