Thursday, March 26, 2015

Impak GST

Kalau buka laman sosial sekarang rata rata membincangkan isu GST. Belum apply lagi GST harga dah meningkat.

Yang dah ada anak ni memang terasa sangat kesan GST ni. Terutama pembelian susu dengan pampers ni. Ku semangat kalau tengok harga sekarang.

Tengah hari tadi pergi Tesco untuk beli barang pantry ofis. So alang-alang tu nak borong pampers dengan susu anak. Last-last tak sanggup nak beli. Pampers Pet Pet untuk Aqilah biasa offer paling murah RM29.90-RM30.90. Tadi pergi harga dah RM46 hinggit.. Uikss... Kemain lagi ko naik harga sebelum GST ni. Susu pulak Aqilah minum Dumex Dugro kalau offer pernah harga RM18.90-RM19.90. Tadi dah Rm27.80.. Berpeluh mak pikir nak beli ke tak.. Last-last tak payah beli.

Petang ni nak gi Darussalam kat Presint 9 untuk beli susu dan pampers sebab harga die selalunya lebih murah dari hypermarket ni. Sabar je la. Lepas ni baby keluar bulan depan memang nekad fully breastfeeding sampai umur 2 tahun. Kalau Aqilah Mimie mampu fully breastfeeding sampai 1 tahun 6 bulan inshaaAllah baby kali ni mesti nekad sampai 2 tahun. InshaaAllah..

Batrisyia sekarang minum susu islamic. Susu coklat badam kismis. Alhamdulillah ok. Takde lagi dengar kena GST. Mr. Tajul beli kat kioks masa hari jumaat kat masjid besi Putrajaya lepas solat jumaat. 3 kotak offer RM50 pernah dapat. Minuman sunnah. Lagipun Batrisyia baru belajar minum dalam cawan dan tak guna botol susu..Alhamdulillah. Dah seminggu tak guna botol. Kalau tak malam-malam berdrama air mata nak minum pakai botol. Haha.. Gud job kakak.. (^_^)

Notakakitangan: Untung la sapa duk kawasan bebas cukai tak kena GST. Macam adik ipar kat Labuan. Takde GST kat sana...

3 comments:

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG