Wednesday, March 4, 2015

Kerja oh Kerja...

Baru masuk office hari ni.. 2 hari di KL menjadi Fasilitator kepada kadet dalam latihan asas sebelum diberikan penempatan di seluruh jabatan seluruh Malaysia.. Pengambilan kadet kali ni semuanya lelaki. Memang lain suasana bila dalam kuliah ramai lelaki. Masing-masing berlumba nak buat pembentangan dulu dan aktif bertanya soalan itu ini.. Mimie jadi Fasi untuk kajian kertas siasatan yang berkualiti serta bagaimana penyediaan draf pertuduhan untuk pertuduhan di Mahkamah.

Hari ni masuk office rasa penat.. Hurmmm... dah 32 minggu kandungan tapi masih aktif drive ke sana ke mari demi tugas. Hari ni nak duduk pejabat je. Menyiapkan rutin kerja di pejabat. Nak ajar rakan kerja Mimie yang akan take over kerja Mimie bila Mimie cuti bersalin nanti.. Tinggal sebulan lagi sebelum due date. Hope semuanya selamat dan dipermudahkan.

Tak lupa juga nak ucap tahniah kepada adik-adik SPM yang berjaya mendapat keputusan cemerlang. Bagi yang kurang berjaya La Tahzan. InshaaAllah ada rezeki yang lebih baik untuk kamu. Kadang-kadang belajar setinggi menggunung pun belum tentu rezeki sehebat yang tiada pendidikan setinggi gunung. Contoh pensyarah statistik Mimie dulu ada PHD dari Oxford University. Adik pensyarah ni ada degree sahaja dari UTM. Tapi pendapatan adik pensyarah Mimie ni lebih hebat dari gaji pensyarah Mimie ni sampai puluhan ribu. So jangan bersedih. Allah akan berikan yang terbaik buat kita.

Ok reader.. Jap lagi Mimie BW korang okay.. Ade kerja nak kena settle ni (^_^)

2 comments:

  1. wah.. mimi dah nak bersalin.... hope sempat la kita berjumpa before bersalin kan... ihihih

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG