Tuesday, March 17, 2015

Prasekolah Untuk Batrisyia

Sekarang tengah mengisi borang untuk pendaftaran pra sekolah untuk kakak Batrisyia. Sekarang Batrisyia di Little Caliph. Dah dua tahun Batrisyia di little Caliph. Sejak 4 tahun sehingga sekarang. So Sekarang tengah dalam perancangan untuk reorganize penghantaran sekolah anak-anak sekiranya Batrisyia dapat prasekolah di sekolah rendah tahun depan. Mana taknya.. Kena amik tengah hari. Lepas tu kena cari transit petang pulak. So Mama kena busy sikit la. InshaaAllah sekiranya ada rezeki. Lagipun bagus juga Batrisyia diberi pendedahan awal prasekolah di sekolah kebangsaan ni..

Lepas ni Mimie masuk keje WP2. Pukul 8-5 petang. Dah tak ada WP1 pukul 7.30-430 petang. Sebabnya Mr. Tajul dah start penempatan baru di KUALA LUMPUR atas kenaikan pangkat baru-baru ni. Huwaaaa..... Selalunya pagi-pagi ni tugas Mr. Tajul urus anak-anak. Sekarang Mimie kena take over kerja penghantaran dan pengambilan anak ke sekolah dan taska. So lagi nak kena reorganize sekolah anak-anak. Kalau boleh nak hantar setempat. Senang nak uruskan.. Huhuhu.. Lagipun Mimie pun tengah sarat nak masuk 9 bulan ni. So nanti dah cuti 3 bulan boleh rancang perlahan-perlahan pengurusan anak-anak..

Semoga dipermudahkan urusan kami sekeluarga.. Buat Mr. Tajul.. Jangan risau sangat la Mama uruskan anak-anak. InshaaAllah boleh uruskan anak-anak kita. Mr. Tajul ni sebenarnya tak sampai hati nak Mimie uruskan anak-anak. Katanya kesian takut Mimie penat sebab hantar dan ambil anak. Selalunya Mr. Tajul hantar. Mimie yang ambil anak-anak. Ada tolong menolong dalam pengurusan anak. So sekarang Mr. Tajul risau takut Mimie penat sebab dia tak dapat tolong. Takpe la abang.. Hujung minggu abang take over jaga anak dan bangun tengah malam tolong bancuh susu anak.. Boleh kan...??? Hahahaha (^_^)

1 comment:

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG