Thursday, April 16, 2015

Braxton Hicks

Dah lama tak menulis.. Jari kaki tangan semua nak mengembang. Mood nak menulis semakin malas sebab menunggu masa melahirkan anak ketiga.. usia kandungan dah 38 minggu+++..

Seminggu lebih je lagi sebelum due date. Bonda Mimie pun dah ada kat rumah standby Mimie nak bersalin bila-bila masa. Kalau ikut anak-anak sebelum ni memang bersalin dekat-dekat due date. Macam kakak Batrisyia 3 hari sebelum due date. Aqilah pulak overdue sehari. Yang ni tak tau la bila. Tapi contractiondah mula ade. Cuma kejap-kejap.

Contraction palsu ni yang dipanggil braxton hicks. Rasa sakit nak bersalin tapi sakit tu tak konsisten. Bila sakit ni menyerang mula la fikir dah nak bersalin ke ni.. So tahan dulu.. Tarik nafas dalam-dalam.. Ubah posisi semasa contohnya kalau tengah duduk cuba berdiri atau berjalan. Kalau tengah berdiri cuba duduk. So if sakit hilang tu namanya braxton hicks.

Mimie masih bekerja. Tak ambil cuti awal pun. In case nak bersalin terus je ke hospital sebab ofis dengan hospital putrajaya ni dekat la jugak. Semoga Allah permudahkan urusan nanti.. Aaammiinnn...

3 comments:

  1. dulu masa nak bersalinkan adam tak ingat pula ada tak braxton hicks ni.. hihi.. sebab adam masa tu lahir ngam2 tarikh due...

    ReplyDelete
  2. due kite lebih kurglah
    tp ekin x sure braxton hicks tue cmne
    hahahaha

    contraction pon dah lupe

    ReplyDelete
  3. Same ekin! Xtau braxton hicks tu cmne... huhu... jenis saket yg dok rase skrg ni:
    1. Mcm baby tendang sekuat hati, kdg2 sampai nak terkencing dier pny perit.
    2. Perut mcm cramp especially bile byk jalan or berdiri. Rase lenguh perot.
    3. Sakit kat tmpt nak kuar baby selalunye baru bgn tido.
    Ade yg boleh dikategorikan sbg braxton hicks? Hehe...

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG