Saturday, April 18, 2015

Tak bersalin lagi....???

Okay.. Dah nak masuk 39 minggu.. Tak bersalin lagi Mimie ni.. Dah macam penguin jalan hahaha..

Semalam ummie mertua Mimie call tanya khabar. Bila due date.. Tak bersalin lagi rupanya hahaha.. Amboii ummie.. Tak sabar nak tunggu cucu keluar ke.. hehehe...

Semalam pun dapat wass app dari BFF Puan Akma. Dah dekat-dekat due ni ramai yang bertanya khabar rasa touching pulak.. Semoga Allah permudahkan urusan..

Malam tadi perut start mengeras sakit macam nak bersalin. Lama jugak. Sakit macam senggugut. Tapi tahan dan buat tak tahu. Lepas tu hilang lepas tu sakit balik. Selagi sakit tak menjadikan Mimie jadi hulk so cuba pejam mata untuk tido.. huhu

Barang-barang nak bersalin dah complete. Barangan bayi dah siap. Barangan Mimie bengkung, set bersalin, pam susu semua complete.

Set bersalin kali ni Mimie cuba set bersalin Spa & Ma. Lepas rikie harga dan barangan yang ditawarkan rasa set bersalin spa & ma mudah digunakan dan hampir semua kegunaan dalam pantang ada.

Masa anak pertama dulu Mimie beli set bersalin sendayu tinggi. Tapi tak abis guna pun. Banyak nak kena bancuh so tak abis pakai. Lagipun Mimie sembelit bila guna set bersalin sendayu tinggi masa berpantang.

Anak kedua Mimie guna set bersalin Nona Roguy. Set bersalin ni sesuai dengan Mimie. Memang tak sembelit dan barangan die tak banyak so senang nak guna.

Tapi kali ni Mimie nak cuba set bersalin spa & ma sebab banyak barangan yang senang guna sepanjang pantang. Oleh sebab serasi dengan set bersalin Nona Roguy so Mimie cuma tambah Phytonatal je.. hehe..

Ok.. sekarang menghitung detik dan waktu nak bersalin.. semoga dipermudahkan.. aaammmiinnn...

4 comments:

  1. As'salam mimie.. huh dh dekat tu dh de tnda2nya..hope Allah mpermudahkn urusan nnti,slmt bb dan ibu..aamiin.. sy plak bdebar ingt time saat2 bsalin..

    ReplyDelete
  2. Wsalam.. sakit perut je kerap dtg. Tanda lain mmg xde. Terima kasih saly.. aammiinn..

    ReplyDelete
  3. Salam mimie..ingatkn dah bersalin..dlu atie guna set Amway.. tapi tulah guna pn tak hbs... moga di permudahkan mimie ya..

    ReplyDelete
  4. Wsalam atie.. belum lg.. hehe.. mimie pun dah tak sabar sebenarnya haha.. ada jugak mimie review set amway. Tapi risau tak abis guna je.. hehe.. terima kasih atie atas doa.. aamminnn

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG