Wednesday, July 8, 2015

Persiapan Raya 2015

Semakin menghampiri penghujung Ramadhan.. Mengumpul pahala dan amalan baik bagi malam-malam terakhir Ramadhan.. Semoga dapat berjumpa dengan malam Lailatulqadar.. Aaammiinnn...

Alhamdulillah.. Persiapan raya almost complete.. Baju raya sedondon dah siap.. Baju raya kasual anak-anak pun dah siap.. Cuma baju kasual ayah je belum siap lagi.. Ntah bila la Mr. Tajul nak beli.. Busy memanjang jer.. Masa shopping baju anak-anak tak cari pun baju sendiri.. Hai la Encik suami ni...

Mimie pun dah nak hampir complete. Cuma nak cari sandal raya dengan handbag baru untuk raya. Mak dengan anak-anak yang over nak raya hahaha.. Nampak macam mak yang over nak raya ni. Hahahaha..

Raya tahun ni tema warna golden mustard. Mr. Tajul yang pilih.. Raya tahun ni raya pertama di Dungun sebelah suami.. Raya kedua balik Kuantan sebab Mama dan Abah Mimie memang tiap-tiap tahun open house raya kedua. Raya ketiga di Dungun semula sebab adik ipar nak akad nikah di Paka. Raya ke empat majlis sebelah perempuan. Lepas majlis tu balik rumah Mama dan Abah Mimie semula di Kuantan untuk habiskan cuti Raya. Seminggu lepas raya dah naik kerja. Complete dah 3 bulan cuti bersalin.. (ToT) Rasa tak mau nak kerja dah. Nak duk umah dengan anak-anak jer rasa.. hurmmm...

Hujung minggu ni last shopping raya untuk kasut anak-anak dan mama termasuk baju kasual ayah. Then Selasa malam dah balik Kuantan dulu. Khamis pagi baru balik dungun untuk sambut Syawal.. Semoga urusan dipermudahkan dan ibadat diterima Allah.. Aaammminnn...

3 comments:

  1. wah.. warna gold.. lin green amerald

    ReplyDelete
  2. Nasib baik Kuantan Dungun dekat jugak..
    Senang nak ulang alik..

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG