Thursday, August 13, 2015

Deep Freezer a.k.a Chest Freezer

Misi pencarian deep freezer. Ada jugak yang panggil chest freezer. Dah google nak cari yang sesuai. Ini disebabkan peti ais dah penuh nak isi barang basah nak memasak. Penuh dengan stok susu sahaja. (ToT) Nangis tau kalau nak beli barang basah runcit-runcit.. isk.. isk.. iskk... Lagi pun nak hygiene susu. Tak mau la susu duk dengan barang basah ikan-ikan, ayam, udang.. 

Dah susun cantik-cantik tapi bila nak ambil bawa ke school anak, berterabur semula dalam fridge. Memang wajib cari. Dah takde tempat nak letak stok dah. Ni pun hujung minggu kat rumah tak mengepam. Kalau mengepam macam membazir sebab tak boleh nak simpan dah... huhuhu.. Peti dah penuh..

Baru-baru ni tengok-tengok jugak dekat Lazada.. Masa tu ada coupon RM100. Rasa macam berbaloi beli sebab penghantaran PERCUMA... Memag item yang wajib beli dah sekarang.. (ToT)

4 comments:

  1. InshaAllah jika murah rezeki susu NAD, nak beli juga nanti.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. murah rezeki utk anak sis ye.. kalau dah penuh stock ebm memang dah boleh beli deep freezer tu..

    ReplyDelete
  3. Sebaiknya simpan dalam freezer ini lebih selamat Mimie
    Banyak tu!

    ReplyDelete

KoMeN2 BeRnAs Di SiNi.. (^__^)

WELCOME TO MY BLOG.. I LOVE STORY ABOUT MY LIFE IN THIS BLOG.. THANK YOU FOR VISIT MY BLOG